Ήσυχη πολυτέλεια είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν καλύτερα το διακριτικά κομψό κόσμο της Bottega Veneta. Ιδρύθηκε το 1966 ως ένας μικρός οίκος δερμάτινων αγαθών στην περιοχή Βένετο της Βόρειας Ιταλίας και αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2001, εξαγοράστηκε από τον Όμιλο PPR.

Από το καλοκαίρι του 2001, όταν δηλαδή ο δημιουργικός διευθυντής Τόμας Μάιερ ανέλαβε τον οίκο Bottega Veneta, κατάφερε να επιβιώσει στον κόσμο των ειδών πολυτελείας με συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις.

Το γνωστό σε όλους μας λογότυπο είχε εξαφανιστεί στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας για να έρθει και πάλι στην επιφάνεια υπό την εποπτεία του Μάιερ.

Tην 17 Απριλίου του 2012 προστέθηκε μια άλλη διάσταση στο περίφημο λογότυπο, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική έκδοση pop-up στο κεντρικό κατάστημα του οίκου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο. Με τη σειρά «Initials», λοιπόν, οι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να εισάγουν τα αρχικά τους επάνω στο προϊόν που επιθυμούν, επιλέγοντας ανάμεσα από μία ευρεία γκάμα επιλογών τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.

Στα προϊόντα της σειράς, της οποίας το μότο είναι «Τα δικά σου αρχικά αρκούν», συμπεριλαμβάνονται ζώνες, πορτοφόλια, cross body, tote και messenger τσάντες, που διατίθενται στα χαρακτηριστικά χρώματα του οίκου: μαύρο, λευκό, κόκκινο, μπλε, καθώς και στα μοναδικά ebano και vermillion. Το μονόγραμμα των αρχικών θα είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές έντονες αποχρώσεις που μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα με το γούστο και την επιθυμία του καθενός.