Η λονδρέζα σχεδιάστρια δηλώνει ότι για αυτήν «οι καλύτεροι κριτές είναι τα παιδιά. Αν για παράδειγμα αγαπούν κάτι δε θέλουν να το βγάλουν από πάνω τους, και αυτό είναι καλό σημάδι».

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-13 που σχεδίασε –με έμπνευση την ενός χρόνου κόρη της- απευθύνεται σε παιδιά έως οκτώ ετών και είναι διαθέσιμα τόσο στο αγγλικό πολυκατάστημα Liberty, όσο και online από την ιστοσελίδα http://www.alexandalexa.com/ .

Η ίδια η σχεδιάστρια δήλωσε ότι «μπορεί κάποιος να δει την αισθητική μου μέσα από αυτή τη συλλογή. Η λεπτομέρειες και τα υφάσματα δημιουργούν ένα ύφος παιχνιδιάρικο. Έχω κρατήσει τα χρώματα έντονα και φωτεινά. Κυριαρχούν τα βολάν και η αντίθεση με τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να προσθέτουν χαρακτήρα στα ρούχα».

Με τη νέα αυτή συλλογή ακολουθεί τα χνάρια των οίκων υψηλής ραπτικής όπως Gucci, Lanvin και Diane von Furstenberg, οι οποίοι έχουν ήδη σχεδιάσει παιδικά ρούχα. «Υπάρχουν μερικές διαφορετικές εκτιμήσεις που πρέπει να θυμάστε, όπως η ποιότητα του υφάσματος, τα κατάλληλα τελειώματα και εφαρμογή. Επίσης, όταν σχεδιάζεις για παιδιά υπάρχει δημιουργική ελευθερία, στοιχείο πολύ διασκεδαστικό», εξηγεί η ίδια.