Στην έκθεσηBallgowns του μουσείου Victoria and Albert στο Λονδίνο που θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 19 Μαΐου, θα παρουσιαστούν περισσότερα από 60 ballgowns φορέματα βρετανών σχεδιαστών μόδας που έχουν υπάρξει στο χώρο τα τελευταία 60 χρόνια.

Τα φορέματα θα είναι επιλογές που έχουν φορεθεί κατά καιρούς στο κόκκινο χαλί. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μια επιλογή των βασιλικών ballgowns, όπως το φόρεμα που σχεδιάστηκε από τον Norman Hartnell αποκλειστικά για τη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τη σχεδιάστρια Catherine Walker.

Στη έκθεση θα παρουσιαστούν και φορέματα που έχουν φορεθεί από τις Σάντρα Μπούλοκ, Δάφνη Γκίνες, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Μπιάνκα Τζάγκερ και Μπιγιονσέ.

Στο ισόγειο της έκθεσης θα παρουσιαστούν τα σχέδια από τη δεκαετία του ‘50 μέχρι τις αρχές του 2000, ενώ στον πρώτο όροφο θα είναι τοποθετημένο ένα κόκκινο χαλί με φορέματα από τους σύγχρονους Βρετανούς σχεδιαστές μόδας, όπως είναι οι Alexander McQueen, Giles, Erdem, Roksanda Illincic, Mark Fast, Jenny Packham και Gareth Pugh.

H έκθεση Ballgowns θα διαρκέσει από τις 19 Μαΐου έως και τις 6 Ιανουαρίου του 2013.