Τώρα που το ποδήλατο έχει γίνει και πάλι μόδα και ολοένα και περισσότεροι το χρησιμοποιούν και βγαίνουν στους δρόμους, μπορούμε να πούμε ότι ήρθε η ώρα για τη συνεργασία της υψηλής ραπτικής με την ποδηλασία.

Οι αδερφοί Dolce&Gabbana σκέφτηκαν, λοιπόν, να σχεδιάσουν ένα ποδήλατο «ισάξιο της μόδας», όπως οι ίδιοι τονίζουν. Το ονόμασαν «Animalier Bike» και κέρδισε επάξια τον τίτλο του πιο διαφορετικού κομματιού της συλλογής τους για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012. Είναι περιορισμένης έκδοσης, χειροποίητο και με πολυτελή λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων.

Για να τον σκελετό του, οιδιάσημοι σχεδιαστές Dolce&Gabbanaεπέλεξαν το animal print στο οποίο όπως είναι γνωστό έχουν μεγάλη αδυναμία -από τα ρούχα μέχρι και τη σειρά καλλυντικών τους.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι «σε αυτό το ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε μια ειδική τεχνική όσον αφορά στο βερνίκι, η οποία απαιτούσε κάθε κομμάτι να ολοκληρώνεται με το χέρι», η σέλα είναι από δέρμα, οι ρόδες έχουν 18 ακτίνες, ενώ δεν υπάρχουν ταχύτητες και τα φώτα ενεργοποιούνται από τα πεντάλ.

ToAnimalier Bikeθα διατίθεται σε επιλεγμένες boutique Dolce&Gabbana ανά τον κόσμο ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.