Το δίδυμο Francesco Rugi & Silvia Quintanilla, ιδρυτές της μιλανέζικης εταιρείας Carnovsky, γνωστή για τις ταπετσαρίες RGB και τις εκτυπώσεις τους, αποφάσισαν πρόσφατα να κατακτήσουν τον κόσμο της μόδας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό υλικό, το μετάξι.

Δημιούργησαν μια limited edition συλλογή, την RGB, από μεταξωτά μαντήλια σε μεγάλο μήκος με μοτίβο διαφορετικών εικόνων, το καθένα με ένα πρωτεύον χρώμα, κόκκινο, πράσινο, μπλε αλλά και εμπριμέ. Το μείγμα χρωμάτων είναι σε ύφος σουρεαλιστικό αλλά και απροσδόκητα chic, ενώ τα μαντήλια εκτυπώνονται ψηφιακά και είναι αριθμημένα και υπογεγραμμένα.

Είναι τα χρώματα τριών κόσμων που θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο ζωικό βασίλειο ή σε ένα μέρος, τα οποία όμως θα μπορούσε κανείς να τα συνδέσει και σύμφωνα με τη διαφορετική ψυχολογική ή συναισθηματική κατάσταση που περνά. Από το φως στο σκοτάδι και από την κατάσταση του να είσαι ξύπνιος στο να ονειρεύεσαι.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης δημιουργίας από το πολύχρωμο μείγμα χρωμάτων μοιάζει με μία εμπειρία που είναι τόσο ζωντανή που μοιάζει σαν να παρακολουθεί κάποιος μια εικόνα σε 3D όπου η πραγματικότητα δένει άψογα με την φαντασία.

«Κατά την άποψή μας τα μαντήλια δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ μόδας αλλά ένα έργο τέχνης που μπορεί να αλληλεπιδράσει με το πρόσωπο που το φοράει, ανάλογα με τον τρόπο που φοριέται. Αυτό ήταν και το κίνητρο, η πρόκληση για εμάς. Να χρησιμοποιήσουμε και να εργαστούμε δηλαδή για πρώτη φορά με ένα υλικό που είναι τόσο ελαφρύ και αέρινο το οποίο αλληλεπιδρά με την ατμόσφαιρα αλλά και με το σώμα», δήλωσαν οι Francesco Rugi & Silvia Quintanilla.

Η συλλογή που αποτελείτε από μόλις 99 κομμάτια είναι διαθέσιμη προς πώληση αποκλειστικά εδώ.