Οι επισκέπτες που φτάνουν στη σκηνή που στήθηκε στο Cour Carre, μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Λούβρου, συναντούν ένα ομοίωμα σιδηροδρομικού σταθμού με σιδηροκατασκευές και ένα γιγάντιο ρολόι.

Όταν το ρολόι χτύπησε 10, σύννεφα καπνού εμφανίστηκαν πίσω από τις μαύρες πύλες της παραρέλας, ένα κινούμενο δάπεδο σύρθηκε προς τα πίσω και αποκαλύφτηκαν οι γραμμές του τρένου και ένα βαγόνι, το Louis Vuitton Express. Το σκηνικό δημιουργήκε ειδικά για την παράσταση.

Οι επιβάτες-μοντέλα κατέβαιναν από το τρένο φορώντας ψηλά καπέλα, στενά ψηλόμεσα παντελόνια και παλτό ή κομψά μακριά φορέματα και γάντια, ενώ τις συνόδευαν αχθοφόροι με λευκά γάντια μεταφέροντας τις αποσκευές τους. Πρόκειται για μία συλλογή ρετρό που μας μεταφέρει σε κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας των ‘60s αναδεικνύοντας τη γυναικεία σιλουέτα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton, Μαρκ Τζέικομπς, δήλωσε ότι «θέλαμε να μετριάσουμε το ύψος, ξεκινώντας να δουλεύουμε με τα καπέλα, έπειτα με την φαρδιά μέση και στο τέλος με το στενό τελείωμα, φτάνοντας στον αστράγαλο. Η συλλογή έχει στοιχεία από άλλες δεκαετίες δείχνοντας τις ρομαντικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής».

Μετά την παράσταση, ο ίδιος δήλωσε ότι «ολόκληρη η συλλογή ξεκίνησε με την ιδέα του τρένου. Από εκεί έχουμε σκεφτεί τις τσάντες που θα έχει η γυναίκα στο τρένο και τι θα φοράει, όταν ταξιδεύει».

Παρακολουθήστε κι εσείς το βίντεο που ακολουθεί και ταξιδέψτε στο μαγικό κόσμο της Louis Vuitton