Η 25χρονη βρετανίδα, Άλις Ντελάλ, ήταν μέχρι πρότινος γνωστή ως ροκ αλλά και fashion icon λόγω του ιδιαίτερου στυλ και της προσωπικότητάς της.

Είναι μουσικός – παίζει ντραμς στην μπάντα Thrush Metal- και πλούσια κληρονόμος. O παππούς της είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στο χώρο των ακινήτων και αδερφή της είναι η σχεδιάστρια παπουτσιών Σάρλοτ Ντελάλ.

H ίδια αντί να προσέχει την εικόνα της και να εμφανίζεται φορώντας ρούχα των γνωστών οίκων μόδας που έχει κατά καιρούς εκπροσωπήσει (Burberry, Vivienne Westwood, Agent Provocateur, Alexander Wang, Ermanno Scervino) επιλέγει να κυκλοφορεί με έντονο αιλάινερ στα μάτια, με ξυρισμένο τον αριστερό της κρόταφο και ντυμένη με μαύρο δερμάτινο μπουφάν και σκισμένο δικτυωτό καλσόν.

Έχει δηλώσει στην εφημερίδα Telegraph ότι «μακάρι να με ενδιέφεραν περισσότερο τα ρούχα. Δεν έχω ιδέα για τους νέους σχεδιαστές». Όμως, παρόλη την άγνοια και αδιαφορία που δείχνει, το ανδρόγυνο στυλ της ελκύει κατά πολύ τους μεγάλους οίκους μόδας και οι προτάσεις πέφτουν βροχή.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chanel, Καρλ Λάγκερφερντ, και Κάιζερ της μόδας όπως τον αποκαλούν, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι είναι η νέα του μούσα και το πρόσωπο της σειράς τσαντών Boy της εταιρείας Chanel.

Εκπρόσωπος τύπου της Chanel ανέφερε ότι «ο Καρλ Λάγκερφελντ συνάντησε τη χαρισματική νεαρή κοπέλα, που είναι μουσικός και μοντέλο ταυτόχρονα κατά την διάρκεια μιας φωτογράφισης πριν μερικούς μήνες και η συνεργασία ήταν αναπόφευκτη. Η Αλις Ντελάλ αντιπροσωπεύει τέλεια την σειρά «Boy Chanel handbag», η οποία απέχει πολύ από τις κομφορμιστικές αντιλήψεις περί θηλυκότητας».

Το βίντεο της καμπάνιας, στο οποίο και πρωταγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία, είναι σαν ταινία μικρού μήκους, εμπνευσμένο από τον βωβό κινηματογράφο, όπου μεσουρανούσε την δεκαετία των ’20s, δίνοντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε άλλη εποχή.

Η τσάντα Boy, είναι βασισμένη στην τσάντα που κρατούσε η ίδια η Coco, μια κρεμαστή σπορ τσάντα που πήρε το όνομά της από τον επιχειρηματία και σύντροφό της επί σειρά ετών Μπόι Σαπέλ.

Τελικά αυτό το κορίτσι μπορεί να κάνει τα πάντα.