Η τσάντα των διακοπών περιέχει το τέλειο μαγιό που κολακεύει τη σιλουέτα μας, το αγαπημένο μας καφτάνι, αντηλιακά και τώρα πια τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ που συμπληρώνουν τις εμφανίσεις μας On the beach. Για να πετύχουμε το απόλυτο λουκ, ξεκινάμε με την προϋπόθεση ότι το μακιγιάζ της παραλίας είναι από μηδενικό έως ελάχιστο. Τελικά όμως χρειαζόμαστε έστω και αυτό το ελάχιστο «ρετουσάρισμα» που συνδυάζεται με αντηλιακή προστασία και προϊόντα μακιγιάζ με SPF και αδιάβροχες συνθέσεις.

Δεν ξεχνάμε τη χρήση αντηλιακού
Πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόν μακιγιάζ, απλώνουμε την αντηλιακή κρέμα προσώπου. Την αφήνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά να απορροφηθεί και να εξασφαλίσουμε πως ότι προϊόν και αν χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια θα μπορέσει να απλωθεί σωστά χωρίς να δημιουργήσει ανομοιομορφίες. Για να ανανεώσουμε το αντηλιακό μας χωρίς τον φόβο ότι θα αλλοιωθεί και το μακιγιάζ, ιδανική επιλογή είναι τα αντηλιακά mist προσώπου.

Αποφεύγουμε τα βαριά κρεμώδη φον ντε τεν
Με την υψηλή θερμοκρασία εφαρμόζοντας στο δέρμα μας οτιδήποτε είναι κρεμώδες ή λιπαρό (όπως το φον ντε τεν και το κονσίλερ) το πιθανότερο σενάριο είναι ότι κάτω από τον ήλιο θα «λιώσει» άμεσα. Σε περίπτωση όμως που η κάλυψη της επιδερμίδας του προσώπου είναι αυτό που επιθυμούμε επιλέγουμε τα ειδικά αντηλιακά με χρώμα ή εναλλακτικά αναμειγνύουμε μικρή ποσότητα φον ντε τεν μαζί με το αντηλιακό μας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα προϊόντα που εφαρμόζουμε πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν πιο ελαφριές υφές ώστε να μην επιβαρύνουν την επιδερμίδα.
Επιλέγουμε ένα ματ Bronzer
Το μακιγιάζ παραλίας πρέπει απλά να ενισχύει το φυσικό χρώμα του δέρματός μας. Επιλέγουμε μια μπρονζέ πούδρα κοντά στο φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας και την απλώνουμε στα βλέφαρα, στα ζυγωματικά, στις εξωτερικές πλευρές του μετώπου και στο πηγούνι. Για ακόμη πιο λαμπερό και healthy αποτέλεσμα μερικές διακριτικές πινελιές ρουζ σε ροζ απόχρωση ολοκληρώνουν ιδανικά το beach look.
Προτιμάμε αδιάβροχες συνθέσεις
Σκοπός του μακιγιάζ παραλίας δεν είναι να μας εμποδίσει από το οποιαδήποτε δραστηριότητα θα κάναμε. Χάρη στα αδιάβροχα προϊόντα που κυκλοφορούν, μπορούμε άφοβα να κάνουμε θαλάσσια σπορ, βουτιές, παιχνίδια στην παραλία και να ιδρώνουμε χωρίς καμία ανησυχία ότι το μακιγιάζ μας θα «τρέξει».
Αποφεύγουμε τα λιπ γκλος
Για τα χείλη επιλέγουμε ένα κραγιόν με μακρά διάρκεια ή ένα ματ, αφού οι γυαλιστερές και glossy υφές δεν ενδείκνυνται στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα φωτεινά χρώματα όπως το κερασί ή τα έντονα φούξια είναι ιδανικά γιατί κάνουν το σωστό κοντράστ με το μαύρισμα. Για τις φανατικές του nude ένα lip balm με δείκτη προστασίας είναι αρκετό.