Η προσεγμένη καμπύλη στα φρύδια και κυρίως το πάχος και το σχήμα τους πρέπει να έρχονται σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου ώστε να το αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι σημαίνει αυτό; Στα μακρόστενα πρόσωπα τα φρύδια πρέπει να είναι γεμάτα και να ακολουθούν τη φυσική τους γραμμή για να μην επηρεάζεται η στρογγυλότητα του κάτω μέρους. Στα στρογγυλά πρόσωπα πρέπει να τονίζεται το τόξο του φρυδιού για να μειώνεται το πλάτος του προσώπου και να αυξάνεται οπτικά το μήκος. Οι γυναίκες με έντονες γωνίες και τετράγωνο πρόσωπο πρέπει να έχουν φαρδιά και γεμάτα φρύδια, αφού με αυτό το σχήμα μειώνεται η προβολή του σαγονιού.

Οι make-up artists ξεκινούν πάντα από το σχηματισμό τους, πριν ακόμη απλώσουν τη βάση, αφού θεωρούν ότι αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Ακολουθούν τρεις χρυσούς κανόνες (βλ. σκίτσο) με κοινό παρονομαστή την ευθυγράμμιση.

Οριοθετούν: 1. Την αρχή του φρυδιού με το πτερύγιο της μύτης και την εσωτερική γωνία του ματιού. 2. Τη γωνία του φρυδιού με το πτερύγιο της μύτης και την κόρη του ματιού. 3. Καταλήγουν ευθυγραμμίζοντας την άκρη του με το πτερύγιο της μύτης και την εξωτερική γωνία του ματιού.

Επιμέλεια: Eλένη Σκαλκώτου

Φωτο: L’Oreal Paris

Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό