Τα κυματιστά, άγρια μαλλιά που δημιουργεί το αλάτι της θάλασσας ύστερα από κάθε βουτιά απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πασαρέλες της σεζόν. Το wavy λουκ είναι φρέσκο, ανάλαφρο και φυσικό, αντιστέκεται στην αυστηρότητα και χαρίζει τις απαραίτητες δόσεις γοητείας σε κάθε εμφάνιση.

Οι hair stylists επέλεξαν να μας το παρουσιάσουν σε διαφοροποιημένες εκδοχές με κοινό παρονομαστή την αίσθηση ελευθερίας. Στον οίκο Pucci τα μαλλιά των μοντέλων είχαν μια ροκ προσέγγιση με τη βαθιά χωρίστρα στο πλάι να κάνει τη διαφορά, ενώ μια πιο θηλυκή εκδοχή είδαμε στον οίκο Blugirl όπου η χωρίστρα ήταν στη μέση και λίγος όγκος στην κορυφή του κεφαλιού έδινε το στίγμα του αισθησιασμού. Το ιδανικό καλοκαιρινό χτένισμα για τις διακοπές στο νησί ή για απογευματινά κοκτέιλ σε κάποια ταράτσα στην πόλη.

Expert Tips

Ο hair stylist Σταμάτης Καραΐσκος, Αmbassador της Kérastase, μας μιλάει για το λουκ και μας δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του:

– Beach waves ονομάζουμε τα σπαστά, κυματιστά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα και μπορεί να τα υιοθετήσει κάθε γυναίκα.

– Για να πετύχουμε το χτένισμα εφαρμόζουμε σε νωπά ή στεγνά μαλλιά ένα ειδικό σπρέι που δημιουργεί το εφέ παραλίας. Το αφήνουμε να στεγνώσει ή χρησιμοποιούμε σεσουάρ σε χαμηλή ένταση τσαλακώνοντας τα μαλλιά με τα χέρια.

– Εναλλακτικά, αφού έχουμε εφαρμόσει το ειδικό σπρέι κάνουμε τέσσερις χοντρές πλεξούδες και αφού στεγνώσουν τα μαλλιά τις λύνουμε και ανοίγουμε με τα δάχτυλα.

– Τα εξειδικευμένα προϊόντα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στο φινίρισμα για να τιθασεύσουν τις ατίθασες τρίχες.

– Ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών, εκτός από τα πολύ αυστηρά και γεωμετρικά καρέ.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου

Φωτογραφίες: imaxtree.com

*Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό