Η νέα αρωματική αλχημεία του σχεδιαστικού διδύμου θυμίζει τα ζεστά χάδια του ανέμου, τη θάλασσα της Μεσογείου τη νύχτα και το άρωμα της ηλιοκαμένης επιδερμίδας το σούρουπο. Το περγαμόντο και το αχλάδι από την Καλαβρία αναμειγνύονται με τα άνθη πορτοκαλιάς και το γιασεμί της νύχτας. Το κοκτέιλ ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό συνδυασμό από πατσουλί, σπόρους tonka και musk.

Τα ειδυλλιακά τοπία του νησιού στάθηκαν η έμπνευση για τη δημιουργία του Light Blue Escape to Panarea. «Η Παναρέα είναι το νησί του έρωτα. Εδώ οι καλοκαιρινές νύχτες φωτίζονται με τα χιλιάδες κεριά στις βεράντες που έχουν θέα τα κρυστάλλινα, γαλανά νερά και δίνουν την αίσθηση ότι αιωρούνται στο χρόνο, ανάμεσα στη θάλασσα και τ’ αστέρια», λέει ο Stefano Gabbana.

Η Ιταλίδα καλλονή Bianca Balti, η οποία είναι εδώ και χρόνια μούσα των Dolce & Gabbana, ενσαρκώνει για μία ακόμα φορά τη γυναίκα Light Blue και εκφράζει μοναδικά τη μεσογειακή ομορφιά. Θηλυκή και αισθησιακή, φοράει ένα ’50s λευκό ψηλόμεσο μαγιό και αφήνεται στον απόλυτο καλοκαιρινό έρωτα.

Ο Mario Testino βρίσκεται πίσω από τη διαφημιστική καμπάνια του αρώματος. Ο καλοκαιρινός έρωτας των δύο πανέμορφων μοντέλων –Bianca Balti και David Gandy– με φόντο τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά του Κάπρι αποτυπώνεται μέσα από το φακό του διάσημου φωτογράφου.

Το λιτό μπουκάλι του Light Blue Escape to Panarea διατηρεί το σχήμα του κλασικού Light Blue και αντικαθιστα το ματ με διάφανο γυαλί για να ταιριάζει απόλυτα με τον κομψό και δροσερό χαρακτήρα της νέας αρωματικής δημιουργίας. Οι ουδέτεροι τόνοι, όπως το χρώμα της σαμπάνιας και το λευκό, κυριαρχούν ενώ τονίζονται χάρη στις λεπτομέρειες από χάλυβα.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου

Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό