Η La Mer θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών 2014 μέσω της συνεργασίας της με την Κοινότητα του National Geographic για να στηρίξει την επόμενη γενιά αναδυόμενων ερευνητών του ωκεανού. Φέτος η La Mer γιορτάζει το έργο της βιολόγου Andrea Marshall.

“Η La Mer συνεχίζει με περηφάνια την συνεργασία της με την Κοινότητα του National Geographic για να βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας των ωκεανών μας,” δήλωσε η πρόεδρος της La Mer, Sandra Main. “Ο ωκεανός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς της La Mer. ‘Έτσι την προηγούμενη χρονιά εμπνευστήκαμε από την Dr. Sylvia Earle, για να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας, υποστηρίζοντας την επόμενη γενιά των γυναικών, των οποίων το έργο έχει μεγάλο αντίκτυπο στην διατήρηση των ωκεανών. Η ερευνήτρια Andrea Marshall μοιράζεται το πάθος μας για την διατήρηση ενώ οι καινοτόμες ανακαλύψεις της είναι αξιοσημείωτες’’.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, το βάζο των 100ml της Crème de la Mer με τον νέο συλλεκτικό σχεδιασμό θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο του 2014.

Συνεργασία με την Κοινότητα του National Geographic

Η συνεργασία με την Κοινότητα για τρίτη συνεχή χρονιά, και με βάση την περσινή καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών με την φημισμένη ερευνήτρια και ‘ζωντανό θρύλο’ της Κοινότητας, Dr. Sylvia Earle, η La Mer θα τιμήσει το 2014 το έργο της αναδυόμενης ερευνήτριας, Andrea Marshall, καθώς συνεχίζει την πρωτοποριακή έρευνα και τη διατήρηση των προγραμμάτων της, τα οποία βοηθούν στην παγκόσμια διάσωση των απειλούμενων σαλαχιών, άλλων ευπαθών θαλάσσιων μεγάλων θηλαστικών, και των κρίσιμων οικοτόπων τους.

Επιδιώκοντας να ακολουθήσει τα βήματα της Dr. Earle, η Andrea έχει προγράμματα στη νοτιοανατολική Ασία, την Ανατολική Αφρική και τη Νότια Αμερική, ενώ ίδρυσε το Θαλάσσιο Ίδρυμα Μεγάλων Θηλαστικών και ανακάλυψε δύο νέα είδη σαλαχιών.

Η τελευταία κληρονομιά της Marshall μπορεί να είναι η νέα αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων, την οποία η ίδια ανέπτυξε για τα σαλάχια, δίνοντας στους ερευνητές την πρωτοφανή δυνατότητα να μοιραστούν φωτογραφίες από τα σαλάχια και τα ευρήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρωταθλήτρια της «επιστήμης των πολιτών», η Andrea ελπίζει να στρατολογήσει τους λάτρεις του ωκεανού σε όλο τον κόσμο ως συνεισφέροντες σε αυτό το αυξανόμενο φωτογραφικό αρχείο.

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανού

Δημιουργήθηκε το 1992 και επισημοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2009, η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου. Λειτουργεί ως περίοδος αναγνώρισης της σημασίας της θάλασσας ως ένα ζωτικής σημασίας οικοσύστημα με σκοπό να αναλάβει δράση για τη διατήρηση του ευαίσθητου φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Μέχρι σήμερα, η La Mer έχει δωρίσει περίπου 2.000.000 δολάρια σε οργανώσεις για την προώθηση της προσπάθειας διατήρησης των ωκεανών.

La Mer, ‘The Sea’

Ο ιδρυτής της La Mer, Dr. Max Huber, αναγνώρισε την αξία των ζωντανών οργανισμών των ωκεανών όταν πρωτοστάτησε με την χρήση των θαλάσσιων φυκιών, στην κρέμα που ανανέωσε και αποκατάστησε το δέρμα του. Σήμερα, ως φόρο τιμής στην κληρονομιά του, η La Mer συνεχίζει να βοηθά στην υποστήριξη του φυσικού περιβάλλοντος του ειδικού αυτού θαλάσσιου φυτού χρησιμοποιώντας μόνο φύκια της θάλασσας τα οποία έχουν συλλεχθεί με τα χέρια με βιώσιμο τρόπο.