Οι make-up artists έβγαλαν και πάλι από τα νεσεσέρ τους μπρονζέ πούδρες και κραγιόν σε κοραλλί και γήινες αποχρώσεις δημιουργώντας το all time classic καλοκαιρινό ηλιοκαμένο λουκ. Στη νέα εκδοχή του το smoky μακιγιάζ στα μάτια αποκτά έναν καφέ-χρυσό τόνο και τα ζυγωματικά τονίζονται με ρουζ στο χρώμα της terracotta και έντονο πορτοκαλί.

Στα παρασκήνια της Donna Karan η make-up artist Σάρλοτ Τίλμπουρι δημιούργησε ένα sun kissed λουκ εμπνευσμένο από τα ’70s. «Έδωσα έμφαση απλώνοντας μπρονζέ πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο στα σημεία που μας καίει ο ήλιος, δηλαδή μύτη, μέτωπο και πιγούνι, ώστε να δημιουργήσω μια σχεδόν φυσική ηλιοκαμένη όψη. Με καφέ μολύβι και σκιές ελαφρώς ιριδίζουσες χάρισα την απαραίτητη ένταση στα μάτια και παράλληλα μια ομοιομορφία σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Άπλωσα δύο στρώσεις καφέ μάσκαρα στις βλεφαρίδες για έξτρα όγκο και καμπύλες», εξηγεί η Τίλμπουρι. Μία πιο μίνιμαλ και ρομαντική εκδοχή του λουκ πρότεινε ο make-up artist Ντικ Πέιτζ για τον Michael Kors απλώνοντας στα ζυγωματικά μπρονζέ πούδρα αντί για ρουζ και στα χείλη απαλές ροζ αποχρώσεις.

tips:

• Επιλέγουμε τη σωστή μπρονζέ πούδρα ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας, δηλαδή μέχρι δύο τόνους πιο σκούρο από το δέρμα μας.

• Δεδομένου ότι οι χρωστικές ουσίες των μπρονζέ προϊόντων οξειδώνονται καθώς περνάει η μέρα με αποτέλεσμα η απόχρωση να αλλοιώνεται, είναι σημαντικό να τα ανανεώνουμε.

• Για να υπάρχει ομοιομορφία στο αποτέλεσμα και να δείχνει φυσικό, δεν ξεχνάμε να απλώσουμε την πούδρα στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

• Για τις πρωινές εμφανίσεις αποφεύγουμε τα προϊόντα με ιριδισμούς και επιλέγουμε εκείνα με ματ υφή.

Επιμελεια: Ελένη Σκαλκώτου, Εστα Πλακοκέφαλου

Φωτο: imaxtree.com.

Το ρεπορτάζ αυτο δεν ειναι διαφημιστικό