Αγρια τριαντάφυλλα, καταπράσινα φύλλα, μπουμπούκια με εξωτικά χρώματα και πέταλα λουλουδιών ενέπνευσαν τους make-up artists οι οποίοι δανείστηκαν τις αποχρώσεις από την παλέτα της φύσης και τις άπλωσαν στα χείλη, τα μάτια και τα ζυγωματικά.

Στους Dolce & Gabbana είδαμε ανθισμένα, ρομαντικά πρόσωπα, με το ροζ να επικρατεί στο μακιγιάζ και να συνδυάζεται με στεφάνια στα μαλλιά. Η Πατ ΜακΓκραθ, που επιμελήθηκε το μακιγιάζ του οίκου, έδωσε έμφαση στα ζυγωματικά με τριανταφυλλί ρουζ, το οποίο άπλωσε μέχρι τη γραμμή των μαλλιών και το πιγούνι ώστε να αποκτήσει λάμψη όλο το πρόσωπο. Ο οίκος Anna Sui επανέφερε το νέο hippy look με γυαλιστερές υφές και μολύβια ματιών σε γήινες αποχρώσεις, ενώ στον οίκο Badgley Mischka οι πράσινες σκιές σε όλη την επιφάνεια των ματιών χάρισαν ένα σοφιστικέ ύφος.

Για το συγκεκριμένο λουκ είναι σημαντικό να διατηρούμε μια χρωματική ισορροπία επιλέγοντας τόνους από μία απόχρωση. Εάν επιλέξουμε κίτρινες ή πράσινες σκιές για τα μάτια, βάφουμε τα χείλη με ένα διακριτικό λιπγκλός.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου, Έστα Πλακοκέφαλου

Φωτογραφίες: imaxtree.com.

Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό