Εμπνευσμένοι από τα ζουμερά εσπεριδοειδή και τα εξωτικά φρούτα οι make-up artists επέλεξαν για τα χείλη φέτος αποχρώσεις του πορτοκαλί, φωτεινές καθώς και πιο σκούρες ανάλογα με την επιδερμίδα αλλά και το ύφος που ήθελαν να αποδώσουν. Έτσι προτείνουν στις γυναίκες να ξεφύγουν από την κλασική και ασφαλή επιλογή του κόκκινου κραγιόν τολμώντας το πορτοκαλί που τους ταιριάζει σύμφωνα με την απόχρωση της επιδερμίδας τους.

Ανοιχτή: Απαλά πορτοκαλί με ροζ στη σύνθεσή τους ταιριάζουν στη διάφανη, λευκή επιδερμίδα αφού οτιδήποτε έντονο ή σκούρο δημιουργεί μια σκληρή αντίθεση. Εξαιρούνται οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν ματ και δυνατές πορτοκαλί αποχρώσεις.

Σταρένια: Κατάλληλες είναι οι έντονες, ζωντανές αποχρώσεις που καλύπτουν το φυσικό τόνο των χειλιών καθώς και όσες περιέχουν μια μικρή δόση χρυσού. Αυτό δεν ισχύει για πρόσωπα με μπλε μάτια. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε πιο σκούρους τόνους.

Σκούρα: Για τα σκουρόχρωμα δέρματα ιδανικές είναι οι πορτοκαλί αποχρώσεις με μια υποψία κόκκινου που χαρίζουν λάμψη σε ολόκληρο το πρόσωπο. Τις μαυρισμένες επιδερμίδες με μπρονζέ βάση αναδεικνύουν οι κοραλλί τόνοι.

Τips

– Το πορτοκαλί χρώμα στα χείλη πρέπει να ισορροπεί με το μακιγιάζ των ματιών και των ζυγωματικών.
Το πετυχαίνουμε αποφεύγοντας τα smoky eyes και επιλέγοντας διάφανες ή γήινες παστέλ αποχρώσεις.

– Οι λιγότερο τολμηρές μπορούν να αντικαταστήσουν το κραγιόν με ένα λιπγκλός. Η απαλή σύνθεσή του θα χαρίσει μια διακριτική και φυσική πινελιά στο μακιγιάζ.

– Τα πορτοκαλί κραγιόν συνδυάζονται ιδανικά με παστέλ, λευκά και nude ρούχα.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου, Έστα Πλακοκέφαλου

Φωτογραφίες: imaxtree.com.

Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό