Ponytail

Στη νέα σεζόν η αλογοουρά αποκτά αυστηρό ύφος. Sleek και πιασμένη χαμηλά, μας θυμίζει τα μαθητικά χρόνια μας. Στον οίκο Talbot Runhof οι hair stylists στερέωσαν την αλογοουρά στο ύψος του αυχένα χαρίζοντας μια ροκ διάσταση, ενώ στον Valentino ήταν εμπνευσμένη από τη φιγούρα της Μαρίας Κάλλας στην ταινία Μήδεια του Παζολίνι. Tip: σε μαλλιά που δεν είναι ίσια, για να πετύχουμε το λείο αποτέλεσμα είναι σημαντικό να τα περιποιούμαστε με προϊόντα κατά του φριζαρίσματος.

Το νέο καστανό

Το φυσικό καστανό χρώμα στα μαλλιά παραμένει για άλλη μία σεζόν το αγαπημένο των colorists. H μοναδική διαφορά είναι ότι ο τόνος της φετινής άνοιξης κρύβει μια υποψία κόκκινου. Το είδαμε στους οίκους Blumarine και Marc by Marc Jacobs σε κοντά καρέ μαλλιά με χωρίστρα στη μέση που μας παραπέμπει στα ατίθασα νιάτα των ’70s και στον οίκο Μauro Gasperi στην πιο θηλυκή μορφή του με πλεξούδα στο πλάι και κοντή φράντζα. Tip: O συγκεκριμένος τόνος ταιριάζει τόσο στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, δημιουργώντας μια εξεζητημένη αντίθεση, όσο και στις μεσαίες.

Χωρίστρα στο πλάι

Οι χωρίστρες ανέκαθεν ήταν δείγμα καθωσπρεπισμού και κομψότητας, Ειδικά οι πλαϊνές που μας θυμίζουν καλοχτενισμένες σταρ με περιποιημένα μαλλιά. Φέτος οι hair stylists τις υιοθέτησαν σε όλα τα μήκη σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν το λουκ του «καλού κοριτσιού». Στον οίκο Βadgley Mischka συνδυάστηκε με μακριά φράντζα, στον Ralph Lauren το είδαμε σε ολόισια μακριά μαλλιά ενώ στον Helmut Lang σε αυστηρά sleek και ελαφρώς wet μαλλιά. Tip: ιδανική για όσες έχουν μακρόστενο πρόσωπο γιατί μειώνει το μήκος του καθώς και για εκείνες με έντονα ζυγωματικά αφού εξισορροπεί την αρχιτεκτονική του προσώπου.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου, Έστα Πλακοκέφαλου

Φωτογραφίες: imaxtree.com