Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2013: Η Kiehl’s Since 1851, η 14 φορές νικήτρια βραβείου Grammy καλλιτέχνης και φιλάνθρωπος Alicia Keys και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ‘Keep a Child Alive’, που η ίδια η καλλιτέχνης βοήθησε να ιδρυθεί το 2003, συμπράττουν ώστε να προσφέρουν αξιοπρεπείς θεραπείες, φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά που πάσχουν από HIV/AIDS και τις οικογένειές τους.

Hδη από τις 13 Ιανουαρίου του 2014, η Kiehl’s έχει διαθέσει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Midnight Recovery Concentrate με το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις, ποσό που αναμένεται να φτάσει τα $200,000, να διατίθεται στον ΜΚΟ ‘Keep a Child Alive’. Η ειδική έκδοση της συσκευασίας περιλαμβάνει και ένα σημαντικό μήνυμα από την Alicia Keys που μας καλεί να «λάβουμε μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία», μήνυμα που αντανακλά τη συνεχή προσπάθειά της να εμψυχώσει το κοινό ώστε η φωνή της αλλαγής να κάνει την διαφορά στον αγώνα ενάντια στο AIDS.

Πέρα από τη θεραπεία, υπάρχουν και άλλα σημαντικά στοιχεία στην αντιμετώπιση για το HIV: Μεταφορά στην κλινική, σωστή διατροφή, διασκεδαστικές δραστηριότητες ώστε τα παιδιά να διατηρήσουν τη θετική ψυχολογία και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της ασθένειας, υποστήριξη στις γυναίκες ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και εκείνες τα παιδιά τους.

“Ο ΜΚΟ ‘Keep a Child Alive’ εργάζεται για έναν κόσμο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν μια ικανοποιητική ζωή ανεξάρτητα από το αν είναι φορείς ή νοσούν από τον ιό HIV,” λέει η Alicia Keys. “Υποστηρικτές μας όπως η Kiehls είναι μέρος της ευρύτερης οικογένειάς μας. Μοιραζόμαστε το πάθος μας να προσφέρουμε αξιοπρεπή θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά με HIV και τις οικογένειές τους. Κάθε πράξη, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μας πάει ένα βήμα πιο κοντά στο να μετατρέψουμε την ιατρική φροντίδα σε ένα ανθρώπινο δικαίωμα.”

“Η Kiehls έχει μια μακριά παράδοση στον αγώνα ενάντια στον ιό HIV/AIDS με την συνεισφορά μας να ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τότε που ήταν ταμπού ακόμα και να μιλάς για την ασθένεια. Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα από $2.500.000 γι’ αυτό τον σκοπό,” αποκαλύπτει η Cheryl Vitali, Kiehl’s Worldwide General Manager. “Είμαι περήφανη που συνεχίζουμε αυτή την σημαντική φιλανθρωπική δράση με τον ΜΚΟ ‘Keep a Child Alive’, ένα αποτελεσματικό οργανισμό που πρεσβεύει τις βασικές αρχές πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάθε παιδί δικαιούται να έχει μέλλον.”

“Ο οργανισμός ‘Keep a Child Alive’ είναι διαφορετικός. Είμαστε μια μικρή, ευκίνητη οργάνωση, αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να πηγαίνουμε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, και να υποστηρίζουμε λύσεις που ευνοούν την κοινωνία,” δηλώνει ο Peter Twyman, CEO του ‘Keep a Child Alive’. “Κινούμαστε δυναμικά και αποφασιστικά, και με την Alicia Keys σαν διεθνή Πρέσβειρά μας, χρησιμοποιούμε τη φωνή μας ώστε να αφυπνίσουμε και να συγκεντρώσουμε πόρους που θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε στα παιδιά, τις οικογένειας και τις κοινωνίες μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελπίδα για το μέλλον. Η συνεργασία μας με εταιρείες όπως η Kiehls είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη δουλειά που κάνουμε. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε διαφορετικά.”

Τα στοιχεία

Ενώ έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη θεραπεία για το HIV/AIDS τις τελευταίες δεκαετίες -με το 54% των ενήλικων να λαμβάνουν θεραπείας σε χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος χώρες σε σύγκριση με το ποσοστό 0.13% που ίσχυε πριν δέκα χρόνια- το AIDS παραμένει μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της υγείας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, τα μισά παιδιά που ζουν με τον ιό θα πεθάνουν μέχρι να κλείσουν τα δύο πρώτα χρόνια ζωής και το 80% μέχρι τα πέντε. Πάνω από 16 εκατομμύρια παιδιά έχουν μείνει ορφανά λόγω του AIDS. Αυτά τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά ώστε τα παιδιά και οι οικογένειές τους να καταφέρουν να ζήσουν χωρίς να υποστούν τις δραματικές συνέπειες του ιού.