Το «Paper Passion», πάθος για το χαρτί δηλαδή, είναι το νέο άρωμα που ξεκίνησε από το περιοδικό Wallpaper και συλλαμβάνει τη μυρωδιά του φρέσκου βιβλίουυ. Εμπνευσμένο από το πάθος του Γερμανού εκδότη Γκέρχαρντ Στάιντλ για τη μυρωδιά ενός πρόσφατα τυπωμένου βιβλίου, το Wallpaper ανέθεσε στον αρωματοποιό Γκέζα Σον να δημιουργήσει ένα άρωμα με αυτή τη μυρωδιά.

Ο δαιμόνιος δημιουργικός διευθυντής της Chanel Καρλ Λάγκερφελντ ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό της συσκευασίας, καθώς και με την ονομασία του Paper Passion. Αυτό που προέκυψε είναι μία προφανής ιδέα θα λέγαμε, αφού το κουτί μέσα στο οποίο βρίσκεται το ιδιαίτερο άρωμα είναι ένα βιβλίο.

Στο μπροστινό μέρος του είναι γραμμένα δοκίμια σχετικά με το θέμα του εγγράφου από τον ίδιο τον Κάιζερ, τον αρωματοποιό Σον, τον Γερμανό συγγραφέα και καλλιτέχνη Γκούντερ Γκρας, αλλά και τον διευθυντή σύνταξης του Wallpaper Τόνο Τσέιμπερς.

«Το όμορφο χαρτί είναι για μένα η κορυφή της πολυτέλειας», σχολίασε ο Λάγκερφέλντ. «Το χαρτί είναι ένα φυσικό πάθος. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς χαρτί, έχει κάτι το αισθησιακό».

Το άρωμα δημιουργήθηκε με μόλις πέντε συστατικά –τα περισσότερα αρώματα περιέχουν περίπου 20 με 100 συστατικά- συμπεριλαμβανομένης της αιθυλικής λίνελαϊκ και με μια επιλογή από ξυλώδη συστατικά, έτσι ώστε να προστεθεί ξηρότητα.

Ο Τσέιμπερς δήλωσε σχετικά: «Α:υτή η συνεργασία είναι ένα από τα καλύτερα μας επιτεύγματα. Ένα εξαιρετικό άρωμα με όμορφη συσκευασία. Ένα μπουκάλι σε ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο σε ένα μπουκάλι».

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Οσοι είναι όμως βιβλιοφάγοι, καλύτερα να ετοιμαστούν!