Το Νέο XC90 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Volvo που προσφέρει Apple CarPlay, ένα σύστημα που προσφέρει επιλεγμένα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες, οικείες στους χρήστες iPad, iPhone και iPod, απευθείας μέσα στο αυτοκίνητο, μέσω της μεγάλης οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα. Οι χρήστες θα αναγνωρίσουν αμέσως τα γνωστά εικονίδια για τις βασικές εφαρμογές της Apple, όπως τηλέφωνο, μηνύματα, μουσική και πλοήγηση.

Στο Νέο Volvo XC90, τα συνηθισμένα κουμπιά χειρισμού λάμπουν δια της απουσίας τους! Οι Σουηδοί σχεδιαστές και μηχανικοί υιοθέτησαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον τρόπου που οι οδηγοί χειρίζονται τα αυτοκίνητά τους. Το μεγάλο πλήθος κουμπιών και περιστροφικών διακοπτών στο οποία έχουμε συνηθίσει επί δεκαετίες, έχει αντικατασταθεί από μια μεγάλη οθόνη αφής, σύστημα προβολής πάνω στο παρμπρίζ (Head-Up Display) και χειριστήρια πάνω στο τιμόνι, που για τη χρήση τους αρκεί μόνο ο αντίχειρας του οδηγού.

Το αποτέλεσμα είναι το πιο σύγχρονο σύστημα ελέγχου αυτοκινήτου σήμερα, το οποίο είναι εξαιρετικά πιο εύχρηστο, εξασφαλίζοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να διατηρεί την προσοχή του εστιασμένη στον δρόμο για περισσότερο χρόνο, όταν χειρίζεται ή κάνει ρυθμίσεις στο σύστημα. Αξιοποιεί επίσης τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου πολύ πιο αποτελεσματικά και διαθέτει μια σειρά από πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως ενσωματωμένες εφαρμογές cloud computing για την αναπαραγωγή μουσικής από το διαδίκτυο μέσω streaming, πολλές πρωτοποριακές υπηρεσίες νέας τεχνολογίας καθώς και την τεχνολογία CarPlay, προβολής και χρήσης συσκευών Apple iOS στην οθόνη αφής.