ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Δεκέμβριος έχει τροχάδην, αγωνία και άγχος, έχει όμως και μικρές ικανοποιήσεις. Πρέπει να προσέξετε να μη δημιουργείτε εντάσεις στις σχέσεις σας με συνεργάτες, φίλους ή το ταίρι σας, κυρίως όταν δεν φταίνε οι άλλοι αλλά οι συνθήκες ή ο τρόπος που τους είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα. Μέχρι τις 16/12 ένα ευνοϊκό εξάγωνο από την Αφροδίτη μπορεί να φέρει βοήθεια σε ένα οικονομικό ζήτημα ή τη συμβολή ενός φίλου ή συνεργάτη σε ένα δικό σας σχέδιο. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο είναι πιο εσωτερικό και φέρνει στο προσκήνιο τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σας. Προσοχή στην πανσέληνο, στις 28/12, σε μια σημαντική σχέση αν δεν θέλετε να την αφήσετε πίσω σας.

ΚΡΙΟΣ

Μια νέα σελήνη στον Τοξότη στις 13/12 και η συνακόλουθη είσοδος της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο στις 16/12 στρώνουν το κλίμα για να υποδεχτείτε τις γιορτές με αισιοδοξία. Βέβαια ο Άρης από τον Αιγόκερω εξακολουθεί να παίζει με τα νεύρα σας, κυρίως σε θέματα επαγγελματικά, μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά δεν χάνετε την ψυχραιμία σας. Τα ταξίδια, κυρίως τα μακρινά, είναι μέσα στο σενάριο του Δεκεμβρίου και μάλλον αφορούν περισσότερο την ευκαιρία που θα σας δοθεί να τα πραγματοποιήσετε μέσα στις γιορτές. Μετά τις 16/12 και το χρήμα χαμογελάει στην τσέπη σας και παρά τα έξοδα θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Δεκέμβριος έρχεται με μεικτές επιρροές, θετικές και αρνητικές, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του μάλλον κρίνεται ευνοϊκός και με δυνατότητες που ίσως δεν θα τις παρέχει ο πρώτος μήνας του 2013. Γι’ αυτό συγκροτηθείτε και προσπαθήστε να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες κυρίως οικονομικές, άλλωστε η νέα σελήνη στον Τοξότη στις 13/12 μπορεί να συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και συναισθηματικές. Οι άλλοι -το ταίρι σας, οι φίλοι, οι συνεργάτες- θα είναι προτεραιότητά σας σε όλη τη διάρκεια του μήνα και μάλιστα μέχρι τα Χριστούγεννα μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε και κάποιους στόχους σας. Μετά τα Χριστούγεννα σας περιμένει πιο σκληρή δουλειά και ίσως κάποια απρόοπτα, γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έμπνευση, νέες ιδέες, διορατικότητα αλλά και λύσεις δίνει ο Δεκέμβριος που κλείνει μια αρκετά δύσκολη χρονιά με πιο αισιόδοξο τρόπο. Η νέα σελήνη στις 13/12 στον Τοξότη και η συνακόλουθη είσοδος της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο συμβάλλουν να ανασυγκροτηθείτε σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, ενώ στις «μοναχικές» του ζωδίου μπορεί να δώσουν την ευκαιρία μιας νέας και πολλά υποσχόμενης γνωριμίας. Μετά τα μέσα του μήνα, παρά τις πολλές υποχρεώσεις σας στα μέτωπα εργασίας-σπιτιού, θα έχετε φανερά καλύτερη διάθεση και πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στα πράγματα. Ο Δίας εξακολουθεί να είναι ανάδρομος στο ζώδιό σας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αλλά τα μαγικά του τα κάνει κυρίως για τις γεννημένες το δεύτερο δεκαήμερο!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν δεν είστε γεννημένες το πρώτο δεκαήμερο τότε δεν έχετε κανένα λόγο να άγχεστε για τα αστρολογικά δεδομένα του Δεκεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι γεννημένες το πρώτο δεκαήμερο ταλαιπωρείστε με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα που φέρνει ανατροπές και γεγονότα που δεν μπορείτε να ελέγξετε καθώς έχουν έναν πιο μοιραίο χαρακτήρα στη ζωή σας. Αυτό θα είναι πιο εμφανές στις 28/12 με την πανσέληνο στο ζώδιό σας, που μπορεί να σας βάλει σε συναισθηματικούς ή επαγγελματικούς μπελάδες. Οι υπόλοιπες του ζωδίου έχετε μεγαλύτερη άνεση μέχρι τις 16/12 με την Αφροδίτη στο Σκορπιό που αβαντάρει έρωτα και χρήμα.

ΛΕΩΝ

Σε άλλες εποχές η είσοδος του Δεκεμβρίου σας έκανε να χαμογελάτε, τελευταία όμως βλέπετε πιο πολύ αυτά που σας δυσκολεύουν και σας ταλαιπωρούν παρά ό,τι θετικό υπάρχει. Ο Κρόνος έχει αρχίσει και επηρεάζει κυρίως την ψυχική σας διάθεση παρά οτιδήποτε άλλο. Ο Δεκέμβριος τουλάχιστον υπόσχεται όχι απαραίτητα να σας απαλλάξει από τα άγχη και τις αγωνίες αλλά να φέρει περισσότερη αισιοδοξία στη ζωή σας με τη νέα σελήνη στις 13/12 και την είσοδο της Αφροδίτης στον Τοξότη στις 16/12. Τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικονομικά ο Δεκέμβριος θα βοηθήσει να είστε πιο εφευρετικές και πιο δημιουργικές. Όμως και στον έρωτα θα σας βοηθήσει να βρείτε ισορροπίες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ύστερα από έναν ιδιαίτερα έντονο και προβληματικό Νοέμβριο, ο Δεκέμβριος έρχεται για να διαφοροποιήσει το σκηνικό και να φέρει περισσότερη ισορροπία στην καθημερινότητά σας. Μέχρι τις 16/12 θα έλεγα ότι εκτείνεται το πιο ζωηρό, ευχάριστο, ερωτικό και άνετο διάστημα που πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας να εκμεταλλευτείτε προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι ότι μετά χαλάει κάτι αλλά τουλάχιστον για τα αισθήματα και τα χρήματα το δεύτερο δεκαπενθήμερο είναι πιο φειδωλό ή σας οδηγεί σε υπερβολές που πιθανώς να τις πληρώσετε αργότερα. Επαγγελματικά κυνηγήστε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και προσπαθήστε μέχρι τα Χριστούγεννα να παγιώσετε κάποιες καταστάσεις.

ΖΥΓΟΣ

Ο Δεκέμβριος σας ταλαιπωρεί με τη δουλειά ή τις οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά δεν σας αφήνει να πέσετε ψυχολογικά. Άλλωστε ολόκληρος Κρόνος πέρασε από πάνω σας, τώρα θα λιγοψυχήσετε; Το δεύτερο δεκαπενθήμερο είναι πιο θετικό για τα συμφέροντά σας, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας, τονώνει και τον οικονομικό τομέα, παρά τα πολλά έξοδά σας, και την κοινωνικότητά σας. Αν μη τι άλλο τα Χριστούγεννα σκοπεύετε να περάσετε καλά με το ταίρι σας, την οικογένεια και τους φίλους. Προσοχή θα χρειαστεί να δείξετε στις 28/12 με την πανσέληνο, που όμως η δύσκολη επιρροή της αφορά τις γεννημένες το Σεπτέμβριο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Δεκέμβριος ενισχύει τη δημιουργικότητά σας, βοηθάει να έχετε πιο γρήγορα αντανακλαστικά και φυσικά μέχρι τις 16/12 τονώνει και την αυτοπεποίθηση και το σεξαπίλ σας. Η Αφροδίτη, στο ζώδιό σας μέχρι τα μέσα του μήνα, σας βοηθάει να καταλάβετε καλύτερα ποια σχέση έχει προοπτικές ή τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας για να εξελιχθείτε. Ο Άρης από τον Αιγόκερω σας κάνει πιο διεκδικητικές στα θέματα δουλειάς αλλά φορτώνει την καθημερινότητά σας με πολλές υποχρεώσεις, πιθανώς και υπερωρίες για να προλάβετε να τα βγάλετε πέρα. Σημαντική βελτίωση τον τελευταίο μήνα της χρονιάς μπορεί να έχουν και τα οικονομικά σας με την αρωγή της νέας σελήνης στις 13/12 και της Αφροδίτης από τον Τοξότη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολλές υποσχέσεις βελτίωσης από την πλευρά των άστρων! Ο Δεκέμβριος, ιδιαίτερα μετά τις 11/12 που περνάει ο Ερμής ορθός πια στο ζώδιό σας, με τη νέα σελήνη στις 13/12 και την είσοδο της Αφροδίτης στις 16/12, προσφέρει πολλές ευκαιρίες και αρκετά γυρίσματα της τύχης στα αισθηματικά και τα επαγγελματικά. Τα οικονομικά θέλουν ακόμα δουλειά αλλά μετά τις 16/12 και μέχρι τις 9/1 μπορείτε πιο εύκολα να πάρετε χρήματα που σας οφείλουν, να διεκδικήσετε καλύτερες αμοιβές ή να κάνετε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα που θα αποδώσει και οικονομικά. Σπουδές, ταξίδια, επαφές αλλά και νέες γνωριμίες θα φέρουν ικανοποίηση στη ζωή σας το δεύτερο δεκαπενθήμερο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Δεκέμβριος ξεκινάει με γκάζια, άγχος και ένταση αλλά στην πορεία το γυρίζει ώστε φτάνοντας πια στις γιορτές να έχει αποκατασταθεί μέσα σας η ισορροπία στις σχέσεις, στη δουλειά αλλά και στα οικονομικά. Η νέα σελήνη στις 13/12 και η πορεία Ερμή και Αφροδίτης στον Τοξότη, μετά τις 11/12 και 16/12 αντίστοιχα, φέρνουν ενισχύσεις. Οι φίλοι, ο σύντροφος, οι συνεργάτες αποδεικνύουν ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε νέους ορίζοντες στη ζωή σας. Μετά τις 16/12 θα τονωθεί και η κοινωνικότητά σας και δεν θα λείψουν οι προσκλήσεις για εκδηλώσεις, εξόδους, ταξίδια και εκδρομές. Στις 28/12 θα χρειαστεί οι γεννημένες τον Ιανουάριο να προσέξετε λίγο περισσότερο υγεία-εργασία και να αποφύγετε τις υπερβολές στη διατροφή.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα πολύ δύσκολα φαίνεται να είναι πίσω σας και ο Δεκέμβριος στρώνει το κλίμα για να τελειώσει αυτή η περίεργη χρονιά πιο αισιόδοξα. Φυσικά η καριέρα και η εικόνα σας είναι στις προτεραιότητες και αυτού του μήνα, μόνο που τώρα θα βρείτε πιο εύκολα ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν τους κόπους σας. Προσωπικά ίσως έχετε ακόμα παράπονα από το ταίρι σας αλλά όσο πλησιάζουμε στα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι πιο εύκολο να διατυπώσετε ό,τι σας προβληματίζει. Βέβαια η ερωτική σας ζωή θα πάρει τα πάνω της την επόμενη χρονιά αλλά και τώρα το Δεκέμβριο παραπονεμένες δεν θα μείνετε. Προσοχή στις 28/12 μην μπερδέψετε χρήματα και αισθήματα!