Η ιαπωνική εταιρεία Abe Kogyo κατασκευάζει ξύλινες εσωτερικές πόρτες, φωτιστικά, διαχωριστικά και custom-made έπιπλα. Φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την δημιουργία της και το στούντιο Nendo υπογράφει το επετειακό project Seven Doors με κάθε σύνθεση να παραπέμπει σε ένα τομέα δράσης αλλά και τεχνοτροπίας της  Abe Kogyo.


Wall

Τα ράφια και οι κορνίζες κατασκευάστηκαν με τη τεχνολογία “V-cut”  η οποία χρησιμοποιείται για το τελείωμα των άκρων στις μονοκόμματες πόρτες. Επίσης, είναι εύκολο να αφαιρεθούν και να ξανατοποθετηθούν ενώ η σύνδεση τους έχει γίνει με τελευταίας τεχνολογίας σύνδεση ώστε όταν ανοιγοκλείνει η πόρτα να μην τρίζουν ή κουνιούνται.

Hang

Εξοπλισμένη εσωτερικά με 2,5 χλστ μαγνήτη, επιτρέπει στον χρήστη να επισυνάψετε διάφορα αξεσουάρ, όπως δίσκους, κάδους βάζα και άλλα δοχεία. Μια νέα πρόταση για σύστημα αποθήκευσης.

 

Baby

H Abe Kogyo κατασκευάζει διάφορα εσωτερικά εξαρτήματα για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, και αυτό ενέπνευσε τον σχεδιασμό μιας πόρτας που συνοδεύεται από μια ακόμη μικρότερου ύψους.

Kumiko
Πρόκειται για μια τεχνική συναρμολόγησης ξύλινων καφασωτών, εσωτερικά, χωρίς καρφιά – χρησιμοποιείται συχνά σε πόρτες των παραδοσιακών ιαπωνικών δωματίων τατάμι.

 

Lamp

Πόρτα και φωτιστικό μαζί με την τεχνική καλωδίωσης που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικές κλειδαριές.

Slide
Ένα κρυφό παράθυρο που επιτρέπει στο φως και τον αέρα να περνούν και δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση συνδεσιμότητας μεταξύ των δωματίων. 

 

Corner
Μια πόρτα που επιτρέπει στο χρήστη να εισέλθει και να εξέλθει μέσα από τις γωνίες του δωματίου. Μια πρόταση που κάνει και πιο εύκολη και πιο άνετη την πρόσβαση στα αναπηρικά αμαξίδια καθώς το άνοιγμα της είναι πολύ μεγαλύτερο από τις συμβατικές.