*Καλό είναι να επιλέξετε ένα χαλί από ψάθα, γιούτα (το οποίο μπορείτε και να βάψετε με ειδική μπογιά),βισκόζη ή βαμβάκι. Ιδανικά θεωρούνται τα κιλίμια ενώ πρακτική επιλογή αποτελούν και οι γνωστές κουρελούδες. 

 
*Δεν χρειάζεται το χαλί σας να έχει μεγάλων διαστάσεων. Δεν είναι ο σκοπός του να ζεστάνει το σπίτι. Τα χαλιά με μικρότερα μεγέθη καθαρίζονται πιο εύκολα, αποθηκεύονται πιο εύκολα, μετακινούνται πιο εύκολα.     

 

*Τα χαλιά προστατεύουν το δάπεδο από τις φθορές που μπορεί να προκαλέσουν οι συχνές μετακινήσεις των επίπλων και από τους λιπαρούς λεκέδες των φαγητών σε περιπτώσεις τσιμετοκονίας (χωρίς τη σχετική επεξεργασία). Δημιουργούν επιπλέον καθιστικές γωνιές σε βεράντες ή κήπους φιλοξενώντας και μαξιλάρες, είναι ιδανικά για σπίτια με παιδιά – πάντα θέλουν να κάθονται κάτω και να παίζουν – και φυσικά εξασφαλίζουν μια κάποια ζεστασιά στα σπίτια που βρίσκονται σε ορεινά μέρη.

 

*Δοκιμάστε να στρώσετε ένα ψάθινο χαλί που να καλύπτει μεγάλο μέρος του χώρου σας και πάνω του τοποθετήστε μικρότερα χαλάκια σε διάφορες αποχρώσεις.
 
  

*Τα χαλιά είναι από τους πιο άμεσους και αποτελεσματικούς τρόπους να ανανεώσετε το χώρο σας, ακόμη και καθημερινά. Δίνουν χρώμα στα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια, δημιουργούν αντιθέσεις στα παραδοσιακά των Σποράδων και μετατρέπουν τις παλιές αυλές σε boho chic γωνιές.

 
*Αν το χαλί σας φθαρεί σε κάποιο σημείο μην βιαστείτε να το πετάξετε: μπορείτε να το μετατρέψετε σε επένδυση για μια μαξιλάρα ή σε χαλάκια για τις μπαλκονόπορτες.

(πηγή φωτό: pinterest)