Όλα ξεκίνησαν κάπως τυχαία. Οι ιδιοκτήτες του χώρου Mjölk, John και Juli Baker, έδωσαν συνέντευξη σε ένα περιοδικό διακόσμησης και αναφέρθηκαν στο στούντιο Anderssen & Voll ως ένα από τα αγαπημένα τους. Ο Torbjørn Anderssen και ο Espen Voll άδραξαν την ευκαιρία και έστειλαν mail στους Baker με την νέα τους πρόταση.

Ποτιστήρι με πολυτελή ξύλινη λαβή

Με αφορμή κάποιες έρευνες που αποδεικνύουν ότι όσοι ασχολούνται με τον κήπο είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, οι δυο designers αποφάσισαν να σχεδιάσουν μια σειρά από εργαλεία κηπουρικής που θα προσέδιδε μια άλλη αισθητική ματιά στο τελετουργικό της κηπουρικής… εσωτερικού χώρου. Ο Anderssen, μάλιστα, κατά την παρουσίαση του νέου αυτού project, επισήμανε ότι κατά την υλοποίηση του είχαν στο μυαλό τους δυο τελικούς αποδέχτες: τον άνθρωπο και το φυτό.


Water bulbs, από φυσητό γυαλί, για εξοικονόμηση νερού στο πότισμα των φυτών

Όλα τα πρωτότυπα κατασκευάστηκαν από τεχνίτες στο Τορόντο και βασική φιλοσοφία στην δημιουργία της συλλογής ήταν να βρεθεί σημείο επαφής του στούντιο Anderssen & Voll με την διεθνή εμβέλεια του και της τοπικής παραγωγής. Άλλωστε, μιας και η νορβηγική παραγωγή είναι σε ύφεση, το σχεδιαστικό δίδυμο έχει ήδη δραστηριοποιηθεί κάνοντας συνεργασίες έξω από τα όρια του  Όσλο – από δανέζικες εταιρείες, όπως η Muuto, μέχρι ιταλικές οικογενειακές επιχειρήσεις με υψηλό κατασκευαστικό επίπεδο.


Γλάστρες από τερακότα με χείλη-τομές στη βάση που επιτρέπουν να ποτίζετε τις ρίζες άμεσα αλλά και να στραγγίζει εύκολα η περίσσεια ποσότητα νερού.

«Χωρίς μια ισχυρή βιομηχανία ως μια ενωτική πλατφόρμα, οι σχεδιαστές διευρύνουμε το πλαίσιο ενεργειών μας για να διαμορφώσουμε ένα πιο πλούσιο πεδίο δράσης. Το νορβηγικό design θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια ανεξάρτητη εξαγωγική βιομηχανία: Made in Canada – Designed in Norway».

**Η σειρά Indoor Gardening θα διατίθενται από την εταιρεία Mjölk μέσα στους επόμενους μήνες

πηγή: azuremagazine.com