«Το σπίτι σου είσαι εσύ». Ενα μότο που κάθε φορά αποδεικνύει την δυναμική του στην πράξη. Σε εμάς τους ίδιους ή ακόμη και σε σπίτια που επισκεπτόμαστε. To σπίτι μας καθορίζει το πώς ζούμε. Η διακόσμηση του σπιτιού μας καθορίζει το πώς θέλουμε να ζούμε.

Είναι αλήθεια πως το ποιοι είμαστε κατά ένα μεγάλο μέρος το οφείλουμε στο περιβάλλον που ζούμε. Και αυτό το περιβάλλον δεν καθορίζεται μόνο από συμπεριφορές αλλά και από το σκηνικό στο οποίο μεγαλώνουμε, ζούμε, ξυπνάμε και χαλαρώνουμε. Επιτυχημένο θεωρείται ένα σπίτι που αποτυπώνει το προσωπικό μας γούστο και ακολουθεί τις δικές μας ανάγκες. Το σπίτι μας είναι ένα ζωντανό έργο τέχνης , ένα πολιτιστικό δημιούργημα , αντικείμενο συνεχούς μελέτης και συνεχούς εξέλιξης.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και πολύπλοκο θέμα στις μέρες μας αφού συνεχώς εξελίσσεται και όσο περνούν τα χρόνια με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο βιβλίο «Interiors Now 3» των εκδόσεων Tascen περιλαμβάνεται μία όμορφη συλλογή από σπίτια, περισσότερο ή λιγότερο επώνυμων ανθρώπων, με ιδιαίτερο, προσωπικό στιλ. Τα κείμενα υπογράφει ο βρετανός Ian Phillips ενώ τη έκδοση επιμελήθηκε ο αυστριακός δημοσιογράφος Margit J. Mayer.   

Συνολικά 34 κατοικίες και διαμερίσματα από όλο τον κόσμο, παρελαύνουν στις σελίδες του. Κάθε ένα διηγείται μια ιστορία για τον τόπο και τους ανθρώπους που το κατοικούν: Το ζεστό σπίτι των φωτογράφων Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin στη Νέα Υόρκη με την Eames 2.0, το palazzo του Φράνσις Φορντ Κόπολα στη Νότια Ιταλία που επιμελήθηκε ο designer Jacques Grange,  το διαμέρισμα ενός νεαρού ζευγαριού συλλεκτών έργων τέχνης στη Βομβάη…

Όλα μαζί συνθέτουν μία πλήρη εικόνα για το τι μετράει στην εσωτερική διακόσμηση σήμερα. Μία σύνοψη στην αισθητική της νέας ελίτ. Οι ιδιοκτήτες βεβαίως βάζουν πάντα την δική τους πινελιά με δημιουργίες DIY (μία ακόμα τάση των ημερών).