Το σπίτι βρίσκεται σε μία εκ των αριστοκρατικότερων περιοχών του Παρισιού, στο Saint-Germain-des-Prés, που φημίζεται για τα πολυτελή εστιατόριά του, και διαθέτει ιδιωτική αυλή και «μυστικό» κήπο στο πίσω μέρος. «Χρυσό κλουβί» το έχει ονομάσει η ιδιοκτήτριά του, η οποία το αγόρασε μόλις το 2010 για να του προσδώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το εκλεπτυσμένο γούστο της.

Με την πολύτιμη βοήθεια της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων, Elodie Sire, το τετραώροφο κτίριο απογυμνώθηκε εσωτερικά από τον προηγούμενο χαρακτήρα του και επαναπροσδιορίστηκε το στυλ, αλλά και η χρήση του. Τοίχοι γκρεμίστηκαν και οι εναπομείναντες βάφτηκαν λευκοί, πατώματα ξηλώθηκαν και αντικα-ταστάθηκαν με φρέσκο παρκέ. Το φως άρχισε να κυκλοφορεί ελεύθερο και να λούζει ανεμπόδιστα το «χαλαρά ανεπίσημο» πνεύμα που διέπει τη διακόσμηση του σπιτιού.

Στην ανανέωση συμβάλλει ο συνδυασμός ιδιαίτερων παλαιών και νέων αντικειμένων, έργων τέχνης και φωτογραφιών και το αβίαστο πάντρεμά τους. Αλλα έχουν αγοραστεί από παζάρια αντίκας και επίπλων, άλλα έχουν σχεδιαστεί ειδικά από τη διακοσμήτρια, όπως για παράδειγμα τα κρεβάτια-κουκέτες των παιδιών.

 

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια αποτελεί η χρήση καθρέφτη αντίκας αντί για πλακάκια στο ντους της μεγάλης κρεβατοκάμαρας, αλλά και η τοποθέτη-ση ενός ισπανικού σιντριβανιού στη θέση του νιπτήρα. Στο παιδικό λουτρό χρησιμοποιήθηκε ένας εξίσου πρωτότυπος νιπτήρας από πέτρα, σαν αυτούς (ή μάλλον ακριβώς αυτός) που έβλεπε κανείς σε γαλλικά σχολεία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι η μεγάλη κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο ζωντανός χώρος του σπιτιού, δεδομένου ότι η ιδιοκτήτρια περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα σε αυτή, ακόμη και την ώρα του φαγητού, όταν απολαμβάνει, μαζί με τα παιδιά της, περίφημες γαλλικές λιχουδιές. Εξάλλου η κρεβατοκάμαρα αντιπροσωπεύει το πνεύμα του σπιτιού: ανοιχτός χώρος, χωρίς την παρουσία τεχνολογίας, ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο κάθε αντικείμενο είναι όμορφο και απρόσμενο.