Ο μικρός Φρανκ είναι αρχιτέκτονας. Ζει στη Νέα Υόρκη με τον παππού του, τον μεγάλο Φρανκ, και με τον σκύλο τους, τον Έντι.
Οι δύο αρχιτέκτονες έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι μπορούν, πρέπει και έχει νόημα να φτιάχνουν για τους ανθρώπους.
Μια επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) θα κάνει τον μικρό Φρανκ να νιώσει μεγαλύτερος και τον μεγάλο Φρανκ να αισθανθεί νεότερος.

Με γνώμονα ότι η αγάπη για τον αρχαίο κόσμο, την αρχιτεκτονική και γενικότερα την τέχνη δεν εμφυτεύεται ξαφνικά σε ώριμες ηλικίες, αλλά ξεκινά από την παιδική, οι εκδόσεις ΜΕΛΙΣΣΑ εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά για παιδιά, που έχει ως στόχο τη μύησή τους στα θεματικά αυτά πεδία με στόχο την μετάδοση της γνώσης μέσω μυθοπλαστικών εργαλείων και χιούμορ.

Χωρίς τα έντονα χρώματα που συνηθίζονται στα παιδικά βιβλία και τα πασιφανή ηθικά διδάγματα μέσα από τσιχλόφουσκες και συννεφάκια – που ποσο ωραία είναι και αυτά – το βιβλίο «Ο Μικρός Φρανκ Αρχιτέκτονας» θα ξετρελάνει τους μικρούς για τα πλούσια πετυχημένα σκίτσα του με τις καθαρές γραμμές και το έξυπνο τρικ του Φρανκ Βίβα να κάνει εγγονό και παππού ίδιες φιγούρες με τα καίριες διαφοροποιήσεις που ορίζουν τελικά και το ρόλο του καθένα.     


Frank Viva
Εκτός από τα 10 εξώφυλλα που εικονογράφησε τα 2 τελευταία χρόνια για το περιοδικό The New Yorker, δημοσίευσε 3 βιβλία για παιδιά, όλα βραβευμένα. Το «Along a Long Road» ανακηρύχθηκε από τους Times της Νέας Υόρκης ένα από τα 10 καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία του 2011.