Πολιτικός μηχανικός ο Σάββας – απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – αποφάσισε να επικεντρωθεί στην αγάπη του για το design ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Piet Zwart Institute – Willem De Kooning Academy στο Ρότερνταμ. Η συρταριέρα Domestichordophone είναι το project που παρουσίασε στη Ventura Lambrate στο πλαίσιο της Design Week στο Μιλάνο. Πρόκειται για μια συνεργασία με την συμφοιτήτρια του Egle Jacinaviciute με στόχο να ανταποκριθούν στο κεντρικό θέμα που είχε θέσει η σχολή τους «Instruments-Reimaging the music room».
                                 
«Η συμμετοχή μου ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ως νέος στο χώρο του design θεωρώ πως η αλληλεπίδραση με το κοινό αλλά και με designers από όλον τον κόσμο μόνο θετικά στοιχεία μου έδωσε. Πολύτιμη βάση για τα μελλοντικά μου projects» μας επισήμανε ο Σάββας.
                                                
Η Domestichordopone είναι μια μουσική συρταριέρα η οποία είναι προσβάσιμη και  από τις δύο πλευρές, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους δυο «ιδιοκτήτες» της να την χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα και χωρίς κατ ‘ανάγκην να έχουν οπτική επαφή – ο,τι πρέπει σε φάση καυγάδων! Χειροποίητη, από μασίφ ξύλο σφενδάμου και με μικρές μεταλλικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στα κλειδιά που ρυθμίζουν τις χορδές μιας κιθάρας και οι οποίες βρίσκονται σε κοινή θέα ώστε να προκαλούν τους χρήστες να τις εξερευνήσουν. Το ίδιο το συρτάρι αντικαθιστά την πένα του μουσικού οργάνου: όταν η χρήστης σπρώχνει ή τραβά ένα συρτάρι παράγεται ήχος. Ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει το δικό του συγκεκριμένο ήχο ρυθμίζοντας ανάλογα τα «κλειδια» έτσι ώστε κάθε συρτάρι να παράγει ένα διαφορετικό τόνο ως ακουστική ένδειξη κάθε φορά που ανοίγει ή κλείνει.