Οι λάτρεις των επίπλων ΙΚΕΑ είναι γνωστό ότι είναι πολλοί, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει δείξει ότι αντίστοιχα μεγάλη είναι και η προτίμηση των πελατών, για το τμήμα των παιδικών παιχνιδιών ΙΚΕΑ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το τμήμα παιδικών προϊόντων, διαθέτοντας μια εντυπωσιακή γκάμα απλών, αλλά υψηλής ποιότητας παιχνιδιών. Το πιο βασικό όμως συγκριτικά με παρόμοια παιχνίδια άλλων καταστημάτων είναι οι πραγματικά χαμηλές τους τιμές.
Μερικά από τα καλύτερα παιδικά παιχνίδια κοστίζουν κάτω από 20€. Ο παιδότοπος που προσφέρει η ΙΚΕΑ με επίβλεψη των παιδιών από ειδικευμένο προσωπικό καθώς και η καφετέρια με τις ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, συνεισφέρουν επιπλέον, στο να είναι η ΙΚΕΑ ένα ιδανικός προορισμός για μια έξοδο χαμηλού κόστους, αλλά και ένας χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας των γονιών κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων αγορών τους.
Ακολουθεί η λίστα των πέντε αγαπημένων παιχνιδιών ΙΚΕΑ με κόστος κάτω από 20€:

1. CIRKUSTALT TENT (19,99€). Αυτό το μικρό έπιπλο μετην τέντα τσίρκου για εσωτερικό χώρο είναι μια ιδανική λύση για να βάζουν τα παιδιά μέσα τα παιχνίδια τους ή να διασκεδάζουν με τους φίλους τους.

2. MULA TOY HAMMERING BLOCK (9,99€). Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιδικά παιχνίδια στο εμπόριο, που θυμίζουν πάγκους εργασίας και λειτουργούν με μπαταρία, με ρεαλιστικές κατασκευές και διάφορα ηχητικά εφέ. Αυτό όμως το απλό ξύλινο παιχνίδι με το σφυράκι, προσφέρει στα παιδιά μεγάλη διασκέδαση, χτυπώντας τα χρωματιστά εξαρτήματα προς τα κάτω και γυρνώντας το από την άλλη πλευρά να επαναλαμβάνουν το ίδιο από την αρχή.

3. LILLABO WOODEN TRAIN (10,99€). Έχουμε ξαναγράψει ότι το ξύλινο τρενάκι ΙΚΕΑ είναι η καλή, οικονομική εναλλακτική του ThomasandFriends. Τα μεγαλύτερα παιδιά τρελλαίνονται να παίζουν με τον Thomas το τρενάκι αλλά είναι εξωφρενικά ακριβό παιχνίδι. Οι ξύλινες ράγες ΙΚΕΑ έχουν το ίδιο μήκος οπότε τα παιδιά μπορούν να κινούν το τρενάκι Thomas πάνω σε αυτές. Το μόνο που δεν έχει απόλυτη εφαρμογή είναι οι γέφυρες. Oι μηχανές του Thomas είναι λίγο ψηλότερεςαπό το τρενάκι ΙΚΕΑ οπότε δεν χωράει κάτω από τις γέφυρες του ξύλινου εξοπλισμού. Χρησιμοποιήστε το τρενάκι ΙΚΕΑ σαν βασικό σετ, προσθέστε μηχανές και κτίρια από τον εξοπλισμό του Thomas και το παιδί σας δεν θα καταλάβει καμία διαφορά ενώ εσείς θα έχετε εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

4. BUSA PLAY TUNNEL (20,00€). Αυτό το απλό υφασμάτινο τούνελ προσφέρει μεγάλη διασκέδαση στα μικρά παιδιά περνώντας από μέσατου. Επίσης, διπλώνει με ευκολίαγια άνετη αποθήκευση.

5. DUKTIG 4P COOKING (17,99€) & DUKTIG 5P UTENSILS (4,99€)
Υπάρχουν πολλών διαφορετικών ειδών εξαρτήματακουζίναςγιαταπαιδιά. Aλλά αυτό το ανοξείδωτο σετ από κατσαρόλες και τηγάνια για να παίζουν τα παιδιά, μαζί με μινιατούρες μαγειρικών εξαρτημάτων, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μοιάζουν με μικρογραφίες των πραγματικών σκευών. Το μόνο μείον τους είναι ότι λόγω του μεταλλικού υλικού τους κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο,όταν τα παιδιά τα χτυπάνε μεταξύ τους, απ’ ότι τα πλαστικά.