Με το σύνθημα «Εxplore Greece on two wheels» (Εξερεύνησε την Ελλάδα σε 2 τροχούς), οι Moto-VoyaGeR καλούν κάθε ξένο να επισκεφθεί την Ελλάδα και να απολαύσει τις μοναδικές της ομορφιές με τον πιο άμεσο τρόπο: οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα.
Η πρωτότυπη αυτή προσπάθεια προβλήθηκε από το αμερικανικό, διεθνούς φήμης περιοδικό Examiner.com, το όποιο κάνει εκτενή αναφορά με τίτλο «Motorcycle tours of Greece scheduled for summer» (Μοτοσυκλετιστικές περιηγήσεις της Ελλάδας, προγραμματισμένες για το καλοκαίρι.
Με έναν ξεχωριστό τρόπο οι Moto-VoyaGeR ανοίγουν τις πόρτες της Ελλάδος στο εξωτερικό. Εξωστρέφεια, διαφήμιση της χώρας –είναι οι τρόποι που επέλεξαν οι δημιουργοί –ώστε να εγείρουν τις αισθήσεις κάθε μοτοσικλετιστή για να επισκεφτεί την Ελλάδα.
Πολυταξιδεμένοι εντός κι εκτός συνόρων και με μεγάλη εμπειρία στις διοργανώσεις μαζικών μοτό-εκδηλώσεων οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας, συνδυάζουν φράσεις αρχαίων φιλόσοφων, σε κάθε ξεχωριστό τους τουρ, χρωματίζοντας έτσι ελληνικά κάθε ξεχωριστή διαδρομή. Ονοματίζοντας Αρχαιοελληνικά τις παρουσιάσεις στα αξιοθέατα που θα δει ο τουρίστας, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι η όλη ξενάγηση είναι στημένη με πολύ-πολύ μεράκι αλλά και ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Κείμενα διανθισμένα με πολύ όμορφες εικόνες που κινούνται ανάμεσα σε Ιστορία, αξιοθέατα, πολιτισμό και άρωμα Ελλάδας.
«Οlympic Τour» ονομάζουν μια περιήγηση αμιγώς… πελοποννησιακή . Επτά μνημεία «Unesco world Heritage list» συν Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Σπήλαιο Δυρού, Ακρωτήριο Ταίναρο κ.α. Φωτογραφίες αλλά και μια μίνι παρουσίαση ξεχωριστά για το κάθε μέρος.
«Αchilles Land» είναι η 11ημερη περιήγηση κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα. Ναύπακτος, Καρπενήσι, Τζουμέρκα, Μετέωρα, Λ. Πλαστήρα –αλλά και Λευκάδα και Αρχαία Ολυμπία. Επιλεγμένες διαδρομές αλλά και επιλεγμένες διανυκτερεύσεις.
«Μarathon Tour», το τρίτο και μεγαλύτερο τουρ – 15 μέρες ο γύρος της Ελλάδος για τους πολύ απαιτητικούς ξένους επισκέπτες. Απ’ άκρη σ ‘άκρη της χώρας –από τις Πρέσπες ως το Ταίναρο. Πελοπόννησος, Στερεά, Ήπειρος, Μακεδονία.
Ήδη αναφέρουν στα σχέδια τους για το 2014, μια εβδομάδα «Tour of Crete».
Οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος αναφερόμενοι στο κόστος των τουρ τονίζουν ότι «…ενδεχομένως να φαντάζει σχετικά υψηλό για τον μέσο Έλληνα του 2013, αλλά βασικό μας μέλημα είναι η ποιότητα. Απ την πρώτη στιγμή που θα έρθει ο επισκέπτης στην Ελλάδα, πρώτον δεν πρέπει να «ανακαλύψει κρυφές χρεώσεις» γι αυτό περιλαμβάνουμε τα πάντα και δεύτερον δεν επιτρέπεται σε μια »ευλογημένη χώρα» σαν την πατρίδα μας, να προσφέρουμε μέτριες υπηρεσίες. Όλη μας η προσπάθεια στηρίζεται, στο να κάνουμε τον ξένο επισκέπτη πρέσβη της χώρας μας, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του».
Με την παρότρυνση Ride your Myth (ίππευσε τον μύθο σου) καλούν κάθε τουρίστα-μοτοσικλετιστή που θέλει να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία, που η μοτοσυκλέτα και η επαφή με την ελληνική φύση, την ιστορία και τα αξιοθέατα μας θα του προσφέρει.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ιστοσελίδα.