Οι ΗΠΑ αποτελούν μία από τις σημαντικές απουσίες του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό, δεν έχει μειώσει την απογοήτευση των φιλάθλων, που είδαν την εθνική τους ομάδα εκτός της κορυφαίας διοργάνωσης, μετά επτά διαδοχικές συμμετοχές στην τελική φάση.

Όμως ασχολούνται με το τουρνουά της Ρωσίας και ιδιαίτερα με τα κατορθώματα της οικοδέσποινας, που πανηγύρισε δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της, με την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντι-Ντόπινγκ (USADA), Τράβις Τάιγκαρτ, υποστήριξε ότι χρειάζονται περισσότεροι εξονυχιστικοί έλεγχοι για τους παίκτες της Ρωσίας. Ο λόγος; Η παρατήρησή του ότι η ομάδα τρέχει πολύ στον αγώνα χωρίς να επηρεάζεται, δίχως οι παίκτες να δείχνουν σημάδια κούρασης.

«Η Ρωσία πρέπει να υποστεί τον πιο ενδελεχή έλεγχο. Τέτοια ξαφνική βελτίωση στην απόδοση πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά ώστε να εξασφαλίζεται η κανονικότητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε χαρακτηριστικά.