Σημαντική νίκη, που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε η Ισπανία κόντρα στο Ιράν, με 1-0.

Οι «Φούριας Ρόχας» θέλουν μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, με αντίπαλο τη Σαουδική Αραβία, για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους.

Αντίθετα, το Ιράν, για να περάσει στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στα αγωνιστικά, οι Πέρσες είχαν διαβάσει τέλεια το παιχνίδι και δεν άφησαν κανένα ελεύθερο χώρο στους Ισπανούς, με τις δύο ομάδες να μην παρουσιάζουν καλό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο.

Όμως, η λύση για την ομάδα του Ιέρο ήρθε από… καραμπόλα. Σε μια ανύποπτη φάση στο 54′ ο Ντιέγκο Κόστα προσπάθησε να κάνει το σουτ η μπάλα κόντραρε δύο φορές και κατέληξε στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα ο Εζατολαχί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το Ιράν δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, καθώς υπήρχε νωρίτερα υπόδειξη οφσάιντ, που διαπιστώθηκε μέσω του VAR.

Διαιτητής: Αντρες Κούνχα (Ουρουγουάη)

Κίτρινες Κάρτες: 79′ Αμιρι, 90+2 Ομίντ

Ιράν (Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69′ Μοχαμαντί), Εζατολαχί, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75′ Αλιρεζά), Αμίρι (79′ Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Ισπανία (Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70′ Κόκε), Ίθκο, Λούκας Βάσκεθ (80′ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89′ Ροντρίγκο), Σίλβα