Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κοιμητήριο Καισαριανής προκειμένου να πει το «ύστατο αντίο» στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής μπάσκετ, Κώστα Πολίτη.

Οι δύο οικογένειες του «ευρωκόουτς», όπως τον αποκαλούσαν μετά το έπος του ‘87, ήταν εκεί. Η σύζυγός του και τα παιδιά του, αλλά και οι παίκτες που ήταν στην ομάδα που πήρε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

Γιαννάκης, Φασούλας, Χριστοδούλου, Φιλίππου, Λινάρδος, Ρωμανίδης, Καρατζάς, Σταυρόπουλος, Ανδρίτσος και Ιωάννου βρέθηκαν στην Καισαριανή για να αποτίσουν φόρο τιμής στον «πατέρα» τους, όπως τον αποκαλούσαν χαρακτηριστικά. Ο μόνος που έλειψε ήταν ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένειά του.

Σύσσωμη αποχαιρέτησε τον Κώστα Πολίτη και η εθνική ανδρών, με τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να φορούν τα «μπλε» που τίμησε με το έργο του ο αείμνηστος προπονητής. Αρκετοί άλλωστε από τους παίκτες που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα, έχουν δηλώσει πως το έναυσμα για την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ ήταν η επιτυχία του 1987.

Πέραν των αθλητών, το τελευταίο αντίο στον Κώστα Πολίτη είπαν και στελέχη του πολιτικού βίου της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από το χώρο του αθλητισμού, στο κοιμητήριο Καισαριανής βρέθηκαν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και η σύζυγος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δέσποινα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο Γιώργος Σκινδήλιας, ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Ντέιβιντ Στεργάκος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Απόστολος Κόντος, ο Σαράντης Παπαχρηστόπουλος, ο Λάζαρος Βορεάδης, καθώς και δεκάδες αθλητικοί συντάκτες.