Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να υπογραμμίζει ,εν όψει του 5ου και τελευταίο τελικού στο ΟΑΚΑ (17/6), ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ στον… «τελικό των τελικών».

«Μπήκαμε αποφασιστικά, συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Παίξαμε με ψυχή. Ξεκινήσαμε αποφασιστικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Βάλαμε καλάθια και άνοιξε το σκορ, βάλαμε 48 πόντους στο ημίχρονο. Παίξαμε όπως έπρεπε να παίζουμε», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

«Στην τρίτη περίοδο είχαμε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με τρίποντα στο τρανζίσιον. Η στατιστική τα λέει όλα, είχαμε συνέχεια το προβάδισμα, παίξαμε σταθερά καλά και αξίζαμε τη νίκη. Έγινε το 2-2 και πάμε για τον τελικό των τελικών, να δούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Το πάθος πρέπει πάντα να υπάρχει, πιστεύω ότι δεν δείξαμε σταθερότητα στη σειρά, το ίδιο όμως και ο Παναθηναϊκός.

Και οι δύο ομάδες είχαν καλά και άσχημα ματς. Η σημερινή μας εμφάνιση δείχνει ποιοι είμαστε. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα εκεί, πρέπει να είμαστε έξτρα συγκεντρωμένοι μπροστά στο κοινό τους, να μην αφήσουμε κάτι να χαλάσει τη συγκέντρωσή μας. Σε θέμα τακτικής δεν έχουμε αλλάξει πολύ.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε 76 πόντους. Στο διάστημα των τελικών έχουμε ρίξει την παραγωγικότητά του, απλά στα προηγούμενα δύο ματς δεν ήμασταν εμείς καλοί επιθετικά. Ο Καλάθης δημιουργεί και σκοράρει, όμως ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλους παίκτες ικανούς να σου κάνουν τη ζημιά. Έχουν μονάδες που μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά. Ο Καλάθης είναι απλά ο κινητήριος μοχλός τους».