Τη μεσοεπιθετική του γραμμή συνεχίζει να εξοπλίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα που ανακοίνωσε την Παρασκευή 8 Ιουνίου την υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τον Ορέστ Κούζικ.

Ο αριστερός winger (παίζει με ανάποδο πόδι και μπορεί να αγωνιστεί και στο άλλο άκρο και ως σέντερ φορ) είναι μάλιστα ο πρώτος Ουκρανός στην ιστορία της ηπειρώτικης ομάδας.

Γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1995 και θήτευσε στις ακαδημίες της Καρπάτι και της Ντιναμό Κιέβου. Στην Premier Liga της Ουκρανίας πρωτοεμφανίστηκε τη σεζόν 2015-16 με 24 συμμετοχές και 2 γκολ ως παίκτης της Χοβέρλα. Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε σε 5 αναμετρήσεις με την Σταλ Καμιάνσκε, αλλά την τελευταία σεζόν είχε γεμάτη χρονιά με την ίδια ομάδα καταγράφοντας στο ενεργητικό του 32 αγώνες πρωταθλήματος (στους 31 ως βασικός), οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ συμμετείχε και σε δύο αναμετρήσεις κυπέλλου.

Εχει επίσης συμμετοχές με τα μικρότερα κλιμάκια της εθνικής Ουκρανίας (5 συμμετοχές, 1 γκολ με την U21).

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή OREST KUZYK, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της ομάδας μας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο Orest Kuzyk είναι 23 χρονών, μέσος επιθετικός, ο οποίος και μέχρι τώρα ήταν στην FC Stal Kamianske της ουκρανικής Premier League. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της FC Karpaty Lviv και πέρασε μετά στη Δυναμό Κιέβου (FC Dynamo Kiyv). Επίσης έχει συμμετάσχει στις ομάδες νέων της Εθνικής Ομάδας της Ουκρανίας. Στην περυσινή σεζόν είχε 8 goal και 4 assist σε 34 αγώνες που συμμετείχε.

Στην ομάδα μας θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 17.

Ο Kuzyk κατά την υπογραφή του συμβολαίου του στην ομάδα ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλη και την οικογένεια του, τον τεχνικό της ομάδας μας κ. Πετράκη και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο. Επίσης δήλωσε στο pasgiannina.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα νέο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι με τις δυνάμεις μου θα φανώ χρήσιμος στην ομάδα μου και θα τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Ανυπομονώ να έρθω στην πόλη των Ιωαννίνων και να ενσωματωθώ με την υπόλοιπη ομάδα».

Η 5η μεταγραφή

Ο Ορέστ Κούζικ αποτελεί την πέμπτη φετινή προσθήκη του ΠΑΣ Γιάννινα με τις τέσσερις εξ αυτών να ενδυναμώνουν τη μεσοεπιθετική γραμμή. Προηγήθηκαν οι μεταγραφές των Γιάννη Λουκίνα (σέντερ φορ), Γιώργου Παμλίδη (σέντερ φορ και περιφερειακός επιθετικός), Ζαν Μπατίστ Λεό (περιφερειακός επιθετικός, φορ και 10αρι) και Στέφανου Σιόντη (αμυντικός μέσος).