Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ.
Κάτι που είχε να συμβεί από τη δεκαετία του ‘ 70, με τη Μπάγερν (1974, 1975,1976).
H μπασκετική Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την περασμένη Κυριακή (20/5), μετά την κατάκτηση τoυ 10ου τρόπαιου Euroleague, την… ασίστ στο ποδοσφαιρικό τμήμα και με διαφορά έξι ημερών σημειώθηκε ένα ιστορικό ρεκόρ, το οποίο τα δύο τμήματα παλεύουν να σημειώσουν από το 1956, όταν αυτό της «στρογγυλής θεάς» σήκωνε το πρώτο τΟΥ κύπελλο πρωταθλητριών. Ποιο είναι αυτό; Φυσικά η κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του έκαναν το καθήκον τους απόψε στον τελικό του Champions League στο Κίεβο, έκαμψαν την αντίσταση της Λίβερπουλ και για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν την ίδια χρονιά τίτλους στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Κοινός παρονομαστής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Και τα δύο τμήματα είναι αυτά με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους σε Champions League και Euroleague, με το σύνολο του Πάμπλο Λάσο να σηκώνει τον 10ο το περασμένο Σάββατο στο μπάσκετ και αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν τον 13ο!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τμήματα της ισπανικής ομάδας μονοπωλούν το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, καθώς από το 2014 η Ρεάλ ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου κάθε χρόνο είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, με το πρώτο βέβαια να έχει εξελιχθεί σε… μόνιμο κάτοικο της ευρωπαϊκής κορυφής τις τρεις τελευταίες σεζόν (2016, 2017, 2018 πρωταθλήτρια Ευρώπης).