Μία νίκη μακριά από τους τελικούς του ΝΒΑ βρίσκονται οι Ρόκετς, που κατάφεραν να επικρατήσουν με 98-94 των Ουόριορς στο Χιούστον, κάνοντας την ανατροπή και φτάνοντας στο 3-2 στην σειρά των τελικών της Δύσης.

Στους τελικούς η ομάδα του Χιούστον έχει να βρεθεί από το 1995 όταν και επικράτησε 4-0 των Μάτζικ, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και φινάλε του δραματικό. Ο Αρίζα με 1/2 βολές έκανε το 96-94 και αφήνοντας στους Ουόριορς 6,7″ για επίθεσης. Όμως ο Γκριν έχασε την μπάλα από τον Γκόρντον, που ευστόχησε σε δυο βολές και διαμόρφωσε το τελικό 98-94.

Αγωνία στους Ρόκετς για τον Κρις Πολ, που τραυματίστηκε και έπεσε στο παρκέ περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Κορυφαίος για την ομάδα του Χιούστον ήταν ο Γκόρντον με 24 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Πολ με 20 πόντους, με τον Χάρντεν να σταματάει στους 19 πόντους.

Από τους Ουόριορς ξεχώρισε ο Ντουράντ με 29 πόντους, ο Τόμπσον είχε 23 και ο Κάρι 22 πόντους, ενώ ο Γκριν έφτασε σε double-double με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γκόλντεν Στέιτ.