Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αποφάσισε να χρίσει αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, τον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν.

«Έχει χαρακτήρα, τρομερές προσωπικές ικανότητες, ενώ ο επαγγελματισμός του είναι σε τέτοιο επίπεδο που κάθε μέρα θέλει να διατηρεί τα στάνταρ του και τις επιδόσεις του στο υψηλότερο επίπεδο», εξήγησε ο Σάουθγκεϊτ για την απόφαση να προτιμήσει τον Κέιν αντί του αρχηγού της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος θα αγωνιστεί το Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι παλαιότερος του 24χρονου επιθετικού στην Εθνική. Ο Χάρι Κέιν έχει 23 συμμετοχές, ενώ ο Χέντερσον 38.

Ο Κέιν θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που θα ηγηθεί των λιονταριών σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πήρε το περιβραχιόνιο σε ηλικία 24 χρονών και 325 ημερών.

Ετσι, ξεπέρασε τον Μπόμπι Μουρ που πήρε το περιβραχιόνιο για το Μουντιάλ 1966 σε ηλικία 25 χρόνων και 81 ημερών, ενώ ακολουθούν οι Μπίλι Ράιτ (26 χρονών -131 ημερών, Παγκόσμιο Κύπελλο 1950), Ντέιβιντ Μπέκαμ (27 χρονών-31 ημερών, Παγκόσμιο Κύπελλο 2002) και Τζόνι Χάινς (27 χρονών-226 ημερών, Παγκόσμιο Κύπελλο 1962).