Ο τραυματισμός του στο γόνατο, που τον κράτησε εκτός τις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν στην Premier League, δεν θα στερήσει από τον μέσο της Έβερτον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο παίκτης, που αποτέλεσε ρεκόρ μεταγραφής για την Έβερτον μετά την αποχώρησή του από την Σουόνσι τον περασμένο χρόνο, δεν έχει αγωνιστεί από τις 10 Μαρτίου, όταν «κληρονόμησε» τον τραυματισμό του στο ματς πρωταθλήματος με την Μπράιτον.

Ο Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον, ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την Μπέρνλι, και ο άσος της Κάρντιφ, Άρον Γκούναρσον, επίσης συμπεριλήφθηκαν στην τελική επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού, Χέιμιρ Χάλγκριμσον.

Η Ισλανδία, με πληθυσμό 340.000 κατοίκους και με μόλις 100 επαγγελματίες παίκτες, είναι η μικρότερη χώρα που έχει προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Εθνική πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε κορυφαία διοργάνωση στο Euro 2016, όταν επικράτησε της Αυστρίας και της Αγγλίας, φτάνοντας έως τα προημιτελικά του τουρνουά όπου ηττήθηκε από την «οικοδέσποινα», Γαλλία.

Η αποστολή:

ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ: Χάνες Θορ Χάλντορσον (Ρέιντζερς), Ρούναρ Αλεξ Ρούναρσον (Νόρτζελαντ), Φρέντερικ Σραμ (Ροκσάιντλ).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κάρι Αρνασον (Αμπερντίν), Αρι Φρέιρ Σκούλασον (Λόκερεν), Μπίρκιρ Μαρ Σέβαρσον (Βαλουρ), Σβέριρ Ίνγκι Ινγκασον (Ροστόφ), Χόρντουρ Μάγκνουσον (Μπρίστολ Σίτι), Χόλμαρ Ορν Εϊγιολφσον (Λέφσκι Σόφιας), Ράγκναρ Σίγκουρτσον (Ροστόφ).

ΜΕΣΟΙ: Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Μπίρκιρ Μπγιάρνασον (Άστον Βίλα), Αρνορ Ινγκβι Τραούστασον (Μάλμοε), Εμίλ Χάλφρεντσον (Ουντινέζε), Γκίλφι Σίγκουρτσον (Έβερτον), Όλαφουρ Ινγκι Σκούλασον (Καρντεμιρ Καραμπουκσπορ), Ρούκιρ Γκίσλασον (Σαντχάουσεν), Σάμουελ Φρίντγιονσον (Βαρελένγκα), Αρον Γκούναρσον (Κάρντιφ).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αλφρεντ Φινμπόγκασον (Αουγκσμπουργκ), Μπγιορν Μπέργκμαν Σίγκουρτσον (Ροστόφ), Γιον Ντάντι Μπόντβαρσον (Ρίντινγκ), Αλμπερτ Γκούντμουντσον (Αϊντχόφεν).