Ο Νταβίντ Φερνάντες Μπορμπαλάν, διαιτητής στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (2-0), γεννημένος στις 30.5.1973 στην Αλμερία, λέει «αντίο» στη διαιτησία αυτή την Κυριακή. Το κάνει, στο San Mames κατόπιν αίτησης του, στην αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Εσπανιόλ, θέτοντας τέλος στην πολυετή καριέρα του.

«Όχι, δεν είναι τυχαία η επιλογή του Μπιλμπάο. Είχα στο μυαλό μου για ένα χρόνο ότι η αποχώρησή μου θα γίνει San Mames. Ηταν το μόνο που ζήτησα και πρέπει να ευχαριστήσω την τεχνική επιτροπή που έκανε δεκτό το αίτημά μου», είπε ο 45χρονος Ισπανός διαιτητής που την Τρίτη παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την αυτοβιογραφία του με τίτλο, «μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής».

«Η διαιτησία άλλαξε προς το καλύτερο από τότε που ξεκίνησα. Όμως και το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί. Ήμουν λίγο σκεπτικός με το VAR, ίσως επειδή είμαι συντηρητικός. Αυτή τη σεζόν έχω ήδη παρακολουθήσει τρία μαθήματα σχετικά με το VAR και η αλήθεια είναι ότι έμεινα έκπληκτος. Νομίζω ότι θα είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει πολύ τον διαιτητή. Όμως δεν πρόκειται να αποτελέσει εργαλείο που θα λύσει το 100% των περιπτώσεων.

Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικά τους πρώτους μήνες, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το VAR», πρόσθεσε ο Νταβίντ Φερνάντες Μπορμπαλάν.