«Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι (σ.σ: απέναντι στην Βερόνα) με την Γιουβέντους».Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την «Γηραιά Κυριά» μετά από 17 χρόνια καριέρας (σ.σ: έφτασε το 2001), αλλά όχι από το ποδόσφαιρο.

«Εχω δεχθεί προτάσεις για να αγωνιστώ σε άλλες ομάδες, αλλά και πιο σημαντικές προτάσεις για να συνεχίσω από άλλη θέση εκτός γηπέδου. Είναι κάτι που πρόκειται να αποφασίσω την ερχόμενη εβδομάδα. Τότε θα έρθουν οι οριστικές αποφάσεις. Σίγουρα όμως, δεν πρόκειται να παίξω στην Ιταλία. Πριν από 15 ημέρες ήμουν ένας …πρώην ποδοσφαιριστής, αλλά αυτό φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σήμερα στην Ευρώπη, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει δεχθεί πρόταση από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ την κατάσταση παρακολουθούν Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί ΣΖ, Λίβερπουλ, ομάδες του MlS, Αργεντινής και της Κίνας.

«Φτάνω σε αυτό το τέλος της διαδρομής με την Γιουβέντους ήρεμος και ευτυχισμένος. Γεμάτος συναισθήματα που είναι προϊόν της τύχης μου να βρεθώ σε αυτόν τον σύλλογο και να συνεργαστώ με υπέροχους ανθρώπους. Ηταν μία υπέροχη διαδρομή. Τώρα αφήνω το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ένα εκπληκτικό φίλο και παίκτη, τον Κιελίνι».