Την όμορφη εικόνα της Ελλάδας που «σε καμία περίπτωση δεν είναι μία χώρα με βία», ανέφερε ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στην ισπανική ABC, σημειώνοντας ότι «η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί προκατάληψη», χαρακτηρίζοντας την χώρα ως «παράδεισο» και ως «μία χώρα που «βγαίνει από την κρίση και αρχίσει να αναδύεται».

Ο Ισπανός προπονητής, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, τα γεγονότα της Τούμπας και την Σεβίλη.

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τόσα χρόνια, είναι ωραία. Οι άνθρωποι χρειάζονταν πολύ έναν τίτλο όπως αυτός. Ο σύλλογος πέρασε άσχημες στιγμές και κατάφερε να επιστρέψει και να γίνει πάλι η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα. Ζήσαμε μία σεζόν με εκπλήξεις, αλλά έχουμε δείξει ποιος είναι ο καλύτερος στο γήπεδο και αυτός που έχει καταφέρει να έχει την διάρκεια και τις δυνατότητες που χρειάζεται για να κερδίσει», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ.

«Ήταν ατυχές ότι συνέβη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Όταν είδαμε τις εικόνες αργότερα συνειδητοποιήσαμε τη σοβαρότητα του θέματος. Τα τελευταία χρόνια πάντα κερδίζει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι αυτό που κάναμε», πρόσθεσε.

«Η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί προκατάληψη. Υπάρχουν πολλές χώρες με μεγαλύτερη βία στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες είναι παθιασμένοι. Δυστυχώς, αυτή την σεζόν, συνέβησαν δύο γεγονότα, αλλά είναι μόνο δύο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία περικλείεται με αυτόν τον τρόπο, επειδή η Ελλάδα δεν είναι έτσι. Εδώ ζεις φανταστικά και με τίποτα δεν είναι μια βίαιη χώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αποφευχθούν αυτές οι περιπτώσεις, προφανώς», συμπλήρωσε ο Σεβιλιάνος προπονητής.

«Έχει πολύ ήλιο, τα νησιά είναι ένας παράδεισος… Η χώρα έρχεται από μια σκληρή κρίση και φαίνεται ότι τώρα έχει αρχίσει να αναδύεται. Προτεραιότητά μου είναι να κερδίσω το Κύπελλο. Πρέπει να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε … Αλλά ο καθένας ξέρει ότι η Σεβίλη είναι σαν το σπίτι μου και οποιαδήποτε στιγμή είμαι έτοιμος να την ακούσω εάν με καλέσει. Όλα αυτά που έχω κάνει τα οφείλω σε αυτήν».