Το ξεκίνημα έγινε τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνώρισε τα esports, την αγωνιστική πλευρά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ως αθλητική δραστηριότητα.

Πλέον, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηλεκτρονικών Αθλημάτων (IeSF) ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, προκειμένου αυτά να συμπεριληφθούν ως άθλημα επίδειξης στους Αγώνες.

«Δεν θα είναι δυνατόν να είναι επίσημα άθλημα, αλλά μπορεί να είναι ένα άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της IeSF, Λεοπόλντ Τσουνγκ.

Τα esports, η αγωνιστική πλευρά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, έχουν συγκεντρώσει γρήγορα περίπου 250 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο, περισσότερους από αρκετές παραδοσιακές ολυμπιακές αθλητικές ομοσπονδίες, σε μια αυξανόμενη αγορά αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

«Η τοπική Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή και η πόλη (Παρίσι) υποστηρίζουν αυτό το κίνημα, οπότε αυτό θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τη ΔΟΕ ότι τα esports θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν ως άθλημα επίδειξης στη διοργάνωση του 2024» πρόσθεσε ο Τσουνγκ.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, αποτελούν σαφή ένδειξη ότι η ΔΟΕ επιθυμεί να ενταχθεί μια ακόμα αναπτυσσόμενη βιομηχανία στο Ολυμπιακό Κίνημα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα έσοδά του. Ήδη τα esports θα είναι ένα από τα επίσημα αγωνίσματα που οι νικητές θα βραβευτούν με μετάλλια στους Ασιατικούς αγώνες του 2022.

Τα esports πρόκειται να παρουσιαστούν ως μια εκδήλωση επίδειξης στους φετινούς Ασιατικούς Αγώνες της Τζακάρτα, ενώ το ντεμπούτο τους ως επίσημο άθλημα θα γίνει τέσσερα χρόνια αργότερα στο Χανγκζού της Κίνας.