Ομάδα δομημένη για το Champions League αποδεικνύεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένγκες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην «Αλιάνζ Αρένα» ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα, επικράτησαν με 2-1 της Μπάγερν και ανήμερα της Πρωτομαγιάς (1/05) θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία στο «Μπερναμπέου» να «σφραγίσουν» την πρόκριση για 3η σερί χρονιά (4η την τελευταία πενταετία) στον τελικό της διοργάνωσης (26/05 στο Κίεβο).

Η Ρεάλ στάθηκε πάρα πολύ τυχερή στο πρώτο μέρος, καθώς στη μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Ουλράιχ, ευτύχησε να ισοφαρίσει με το αριστερό βολέ του Μαρσέλο ένα λεπτό πριν οι ομάδες μπουν στ΄ αποδυτήρια.

Μέχρι τότε οι Βαυαροί είδαν δύο βασικούς τους παίκτες να τίθενται νοκ άουτ (στο 8΄ ο Ρόμπεν και στο 34΄ ο Μπόατενγκ), ωστόσο, κατάφεραν να προηγηθούν με το πολύ όμορφο γκολ του Κίμιχ στο 28΄.

Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία του Φρανκ Ριμπερί στο 34΄, με το Γάλλο να κάνει κακό κοντρόλ ενώ ετοιμαζόταν να πλασάρει το Νάβας. Ακόμη και μετά το 1-1, ο Κίμιχ θα μπορούσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά απέτυχε να σκοράρει από πολύ κοντά μετά την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι.

Η επιλογή του Ζινεντίν Ζιντάν να «ρίξει» στο ματς με την έναρξη του β΄ μέρους τον Μάρκο Ασένσιο αντί του Ίσκο αποδείχθηκε… προφητική. Ο 22χρονος Ισπανός μέσος στο 57΄ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από ασίστ του Λούκας Βάθκεθ με το οποίο έβαλε μπροστά τους «μερένγκες» μέσα στο Μόναχο (2-1).

Η Μπάγερν επιδίωξε με όλες τις δυνάμεις να φτάσει στην ισοφάριση, έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Ριμπερί (59΄) και Μίλερ (67΄), ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε και, πλέον, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση στο «Μπερναμπέου» το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Ριμπερί, Τιάγκο Αλκάνταρα – Κασεμίρο

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιουπ Χάινκες): Ούλραιχ, Χούμελς, Ριμπερί, Μαρτίνεθ (75΄ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν (8΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Χάμες Ροντρίγκες, Ραφίνια, Μπόατενγκ (34΄ Σίλε), Μίλερ, Κίμιχ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (67΄ Μπενζεμά), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μόντριτς, Μαρσέλο, Κασεμίρο (83΄ Κόβατσιτς), Λούκας Βάσκεθ, Ίσκο (46΄ Ασένσιο)