Η απογοήτευση για την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας, μετά την ήττα στην παράταση από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ την Τετάρτη (19/4) είναι δεδομένη στον Ολυμπιακό, ενώ οι νέοι τραυματισμοί των Μιλουτίνοβ (εκτός για 10 ημέρες) και Μπόγρη (εκτός για ένα μήνα) γέρνουν την πλάστιγγα ως προς την πρόκριση στο φάιναλ φορ στην ομάδα του Κάουνας. Παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε με μοναδικό σέντερ, τον Τζαμέλ ΜακΛιν για τα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφ, έδωσε σύνθημα για «μάχη»: «Εχουμε εμπιστοσύνη σε όσους παίκτες είναι… εδώ!»

Για μιάμιση ώρα, έδειχνε βίντεο από το πρώτο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στους παίκτες του ο Σφαιρόπουλος. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει να εμφανιστεί στην προγραμματισμένη για τις 18:15 συνέντευξη Τύπου. Κανείς από τους δημοσιογράφους που ήταν εκεί πάντως… δεν τον παρεξήγησε!

«Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χάσαμε ένα παιχνίδι, κοιτάμε μπροστά. Δεν τα βάφουμε μαύρα. Θέλουμε τη νίκη να αντιδράσουμε. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, είχαμε την τελευταία επίθεση και δεν σκοράραμε στην κανονική διάρκεια. Έχουμε επισημάνει τα λάθη μας και πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Αυτό που επισημάναμε είναι να αντιδράσουμε σε άμυνα και επίθεση,» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «θέλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα. Είδατε πως το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Υπήρχαν στιγμές που δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Το πρώτο παιχνίδι σε μία σειρά είναι το πιο δύσκολο για τον γηπεδούχο. Είναι γεγονός και οι τραυματισμοί, αλλά δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πιστεύω στο υλικό, όσοι και να είμαστε θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη».

Για την απόδοση των ξένων τόνισε: «Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε την ομάδα σε Έλληνες και ξένους. Δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός. Όλοι υπολογίζονται το ίδιο. Είναι κάπως λογικό να χρειάζονται χρόνο για να μπουν στο πνεύμα αυτών των αγώνων. Κάποιοι δεν είχαν παίξει ξανά τέτοια παιχνίδια. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να κάνουν ό,τι πρέπει».

Όταν ρωτήθηκε για τις απουσίες, δεν έψαξε μία ακόμη φορά δικαιολογίες: «Δεν έχει σημασία ποιοι θα είναι και ποιοι όχι. Όσοι είναι εκεί πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο».

Για το αν επηρέασε την έκβαση του αγώνα η αυτοπεποίθηση των παικτών του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε: «Δεν είχε πρόβλημα η αυτοπεποίθησή μας. Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος και να παίξουμε περισσότερο ομαδικά».

Ρωτήθηκε για τον βασικό πόιντ γκαρντ της Ζαλγκίρις που σημείωσε 20 πόντους και απάντησε: «Ήταν ένα παιχνίδι που ο Πάνγκος έδειξε τις αρετές του. Πρέπει να τον περιορίσουμε, όπως και τους άλλους παίκτες που μας έκαναν την ζημιά».

Για τη διαιτησία, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Βλέποντας το βίντεο ενισχύθηκε η άποψη μου. Βλέποντας φάσεις μέσα στο παιχνίδι και στο βίντεο είμαι σίγουρος πως είχα απόλυτο δίκιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για τη στήριξη του κόσμου που επισκέφτηκαν μάλιστα και τα αποδυτήρια μετά το πρώτο ματς και τόνισαν στην ομάδα πως τους πιστεύουν και θα είναι δίπλα τους, ο κόουτς είπε: «Τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν. Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα.. Θα κάνουμε το παν, θα ματώσουμε τη νίκη. Είμαστε όλοι μαζί και όταν είμαστε όλοι μαζί δεν φοβόμαστε κανένα».

Για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου τόνισε: «Θα κάνει τεστ τώρα και θα δούμε. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε την σωματική ακεραιότητα κάποιου παίκτη. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Και ο Μιλουτίνοφ είπε θέλω να παίξω, αλλά και ο Μπόγρης που έχει κι αυτός πρόβλημα. Είναι τιμή τους. Και ο Στρέλνιεκς και ο Παπανικολάου θέλουν να αγωνιστούν».

Τέλος, είπε σχετικά με την τακτική του Ολυμπιακού που σκέφτεται να ακολουθήσει στο δεύτερο ματς με τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή (20/4): «Μπορεί να έχουμε την ίδια τακτική. Όλοι οι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά. Έχουμε καλό υλικό. Όλοι πρέπει να είναι πιο επιθετικοί και να πάρουν πρωτοβουλίες. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έχουμε τραυματισμούς. Υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και την ομάδα και θα παλέψουμε το παιχνίδι».