Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έφθασαν στην τελική ευθεία και στους ημιτελικούς θα ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί, με ελληνική μάλιστα συμμετοχή. Δύο έλληνες ποδοσφαιριστές θα βρεθούν στην ημιτελική φάση των δύο διοργανώσεων.

Ο Κώστας Μανωλάς, «ήρωας» της Ρόμα στον προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα καθώς σημείωσε με κεφαλιά το τρίτο και καθοριστικό γκολ που έδωσε τελικά την πρόκριση, θα είναι στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ, για μία θέση στον τελικό του Κιέβου (26 Μαΐου).

Ο Κώστας Μήτρογλου, που έχει ανεβάσει στροφές από τον Φεβρουάριο, βασικός στο 5-2 της Πέμπτης επί της Λειψίας που έστειλε τη Μαρσέιγ στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, θα κοντραριστεί με τη Ζάλτσμπουργκ, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό της Λυών (16 Μαΐου). Ασφαλώς δύο ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές και για τους δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση μεγάλων διοργανώσεων και φιλοδοξούν να αγωνιστούν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Μπάγερν – Ρεάλ

Το μεγάλο ζευγάρι πάντως στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ανάμεσα στην Μπάγερν και στη Ρεάλ Μαδρίτης (25/4 Μόναχο και 1/5 Μαδρίτη). Δύο πανίσχυρες ομάδες που έχουν… βαρεθεί να αγωνίζονται μεταξύ τους. Εχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση 24 φορές! Εχουν από 11 νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα. Ο Γιουπ Χάινκες έχει καθίσει στον πάγκο και των δύο ομάδων, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1998 με τη Ρεάλ και το 2013 με την Μπάγερν.

«Σίγουρα θα είναι δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις. Πέρυσι μας απέκλεισαν, εφέτος θέλουμε να πάμε καλύτερα. Αν θέλεις να φθάσεις στον τελικό θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις οποιονδήποτε αντίπαλο»
σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ο οποίος ανακοίνωσε και τον προπονητή που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιουλίου τον Χάινκες. Είναι ο Κροάτης Νίκο Κόβατς, που φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν για δύο χρόνια (2001-2003), από το 2016 είναι στον πάγκο της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ οδήγησε το 2014 την Εθνική Κροατίας στην τελική φάση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν και Ρεάλ συναντήθηκαν πέρυσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αυτή που χαμογέλασε ήταν η Ρεάλ. Νίκησε 2-1 στο Μόναχο και 4-2 στην παράταση στο «Μπερναμπέου». Στη Βαυαρία δεν έχουν ξεχάσει πως ο αποκλεισμός τους ήταν έργο του Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε και τα δύο γκολ στην «Αλιαντς Αρένα», αλλά και χατ τρικ στη Μαδρίτη! «Η Μπάγερν είναι σπουδαία ομάδα και θα χρειαστεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και στα δύο παιχνίδια. Η εφετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα επίμονη για τη Ρεάλ, καθώς μετά από Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους θα παίξουμε τώρα και με την Μπάγερν» ήταν το σχόλιο του Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

Ρόμα – Λίβερπουλ


«Θα είμαστε αντίπαλοι για 180 λεπτά. Ο,τι κι αν συμβεί θα είμαστε για πάντα φίλοι. Ανυπομονούμε να σε δούμε».
Μέσω του Twitter η Ρόμα θέλησε να υποδεχθεί τον Μο Σαλάχ που έως πέρυσι φορούσε τη φανέλα της. Ο αιγύπτιος επιθετικός επιστρέφει στο «Ολίμπικο», αυτή τη φορά με τη φανέλα της Λίβερπουλ, και ο Κώστας Μανωλάς θα έχει έχει αρκετή δουλειά τα δύο βράδια των αγώνων. Ωστόσο, ο έλληνας στόπερ ξέρει ότι νίκησε τον Μέσι και τον Σουάρες. Συνεπώς η αυτοπεποίθησή του είναι πλέον στα ύψη. Οσο για τον Σαλάχ, έχει φθάσει τα 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και προχθές αναδείχθηκε για τρίτη φορά παίκτης του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ. Κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής. «Δεν θα είναι εύκολο. Η Ρόμα έδειξε τι μπορεί να πετύχει κόντρα στην Μπαρτσελόνα» σχολίασε ο Τζέιμς Μίλνερ.
Ρόμα και Λίβερπουλ αναμετρήθηκαν στον τελικό του 1984, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Η Λίβερπουλ, με τους Ρας, Νταλγκλίς, Σούνες, Νιλ, Γουίλαν, είχε νικήσει στα πέναλτι τη Ρόμα των Κόντι, Προύτσο, Φαλκάο, Σερέζο, Γκρατσιάνι. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου («Ανφιλντ») και 2 Μαΐου (Ρώμη).

Ατλέτικο – Αρσεναλ


Αρσέν Βενγκέρ
και Ντιέγκο Σιμεόνε δεν χάρηκαν ιδιαίτερα όταν είδαν ότι θα είναι αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο ομάδες που φιλοδοξούν να κατακτήσουν το τρόπαιο και να αγωνιστούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Κι αν η Ατλέτικο μπορεί να αισθάνεται άνετα καθώς έχει σχεδόν εξασφαλισμένη τη θέση μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος, αυτό δεν ισχύει για την Αρσεναλ που δεν έχει καμία πιθανότητα. Ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψει στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Και ο Βενγκέρ βλέπει ότι πλέον έχει να ανέβει ένα βουνό για να τα καταφέρει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ