Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τρίτη τον Ερυθρό Αστέρα για την 27η αγωνιστική της Euroleague, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, να χαρακτηρίζει την αυριανή αναμέτρηση ως μία από τις πιο σημαντικές για εφέτος.

«Πρώτα απ΄ όλα το παιχνίδι με την Μάλαγα πέρασε. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο, ειδικά από το δεύτερο μέρος. Αύριο θα είναι μια από τις πιο σημαντικές νύχτες στην Euroleague. Περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου. Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να πάρουμε μια ακόμα νίκη για την ψυχολογία μας. Θα είναι μία ακόμα σημαντική βραδιά για εμάς», είπε αρχικά ο Καταλανός και πρόσθεσε: «Έχω σεβασμό για τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μια δύσκολη ομάδα. Θα προσπαθήσουν να κάνουν καλό παιχνίδι και να είναι συγκεντρωμένοι. Έχουν παίκτες με ποιότητα όπως ο Ρότσεστι και ο Φελντέιν. Πρέπει να παίξουμε καλά όπως πάντα. Αν δεν παίζεις καλά στην Ευρωλίγκα δεν κερδίζεις».

Για το αν κοιτάει αντίπαλο ενόψει πλέι οφ: «Όχι, ούτε κατά διάνοια. Τώρα είναι ώρα να κοιτάξουμε πώς θα βελτιωθούμε και να πάρουμε μία ακόμα νίκη εκτός έδρας που θα είναι σημαντική».

Από την πλευρά του, ο Κρις Σίνγκλετον είπε: «Πρέπει να τελειώσουμε πολύ δυνατά την κανονική περίοδο, γιατί πολλές ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία. Πήραμε μια μεγάλη νίκη αλλά έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια που πρέπει να τα πάρουμε πολύ σοβαρά. Με τον Ερυθρό Αστέρα παίζουμε στην έδρα μας, έχουν πολλά να αποδείξουν, έχουν παίξει καλά απέναντι σε καλές ομάδες φέτος.

Δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν απέναντί μας. Θέλουμε να είμαστε στις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, η άμυνα είναι το θέμα, ο προπονητής μας το λέει σε όλη τη σεζόν, αν είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα τότε θα βγουν πράγματα και στην επίθεση».

Τέλος, ο Κένι Γκάμπριελ δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό, έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε σκληρά, σαν να είναι ένας αγώνας που κρίνει Final-4. Πιστεύω ότι βρήκαμε τον τρόπο να κερδίζουμε στη Μάλαγα. Είδαμε πώς όλα γίνονται καλύτερα όταν παίζουμε τέτοια καλή άμυνα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Το κλειδί για εμάς αύριο θα είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ, είναι μια σκληρή ομάδα σε αυτό και αν πάρουν επιθετικά τρέχουν καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τη Μακάμπι. Όταν τελειώσει το ματς, από τη Τετάρτη, θα σκεφτούμε και το ματς στο Τελ Αβίβ».