Το ποδόσφαιρο της εξυγίανσης αναστενάζει στις πειθαρχικές αίθουσες.

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα αναμένεται να κρίνει πολλά αν όχι τα πάντα, στην υπόθεση του πρωταθλήματος αφού οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις βαδίζουν σιγά – σιγά προς την ολοκλήρωση τους, άλλες με χαρακτηριστική καθυστέρηση και άλλες πάλι, όχι.

Ας τις πάρουμε όλες, μία προς μία:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ, περιμένοντας το αποτέλεσμα της Έφεσης

Ο Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, την 20ή αγωνιστική, τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα, πρόστιμο 90.000 ευρώ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών. Η απόφαση εκδόθηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League στις 12 Φεβρουαρίου, η έφεση εκδικάστηκε έπειτα από δύο αναβολές, την Παρασκευή 9 Μαρτίου αλλά απόφαση δεν υπάρχει ακόμη. Θα υπάρξει όμως, εντός της εβδομάδας.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β. για επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να λάβει υπόψη ότι , ότι τη… φωτιά άναψε η προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο τερέν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, το πραξικόπημα της Επιτροπής Αφέσεων

Εδώ το σκεπτικό, εκεί το σκεπτικό, που είναι το σκεπτικό; Για την απόφαση πραξικόπημα που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων, πριν από μία εβδομάδα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο λόγος.

Απόφαση με την οποία ο πρόεδρος Δημήτρης Σκουτέρης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής έκαναν επιλεκτική χρήση του άρθρου 15, παράγραφος 3ε για ρίψη αντικειμένων, στην προκειμένη περίπτωση για το ρολό χαρτιού που χτύπησε τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» Όσκαρ Γκαρθια, στον αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων στο γήπεδο της Τούμπας.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή εξαφάνισε την τιμωρία της αφαίρεσης των τριών βαθμών αφού θεωρεί ότι ο αγώνας δεν διεκόπη όπως που απαιτεί ο πειθαρχικός κώδικας αλλά δεν άρχισε ποτέ. Επιβεβαίωσε έτσι, τον τίτλο της «Επιτροπής Αφέσεων» που της είδε δοθεί την περίοδο των «στημένων» αγώνων.

Με την συγκεκριμένη απόφαση – σκάνδαλο, βρέθηκε η λύση να επιστραφούν οι βαθμοί που ορθά είχαν αφαιρεθεί από το πρωτοβάθμιο όργανο από την ομάδα της συμπρωτεύουσας ενώ ο αγώνας κατακυρώθηκε στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Το σκεπτικό αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη αφού συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός το χρειάζεται προκειμένου να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, σε τρίτο βαθμό πλέον και να ζητήσει την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, οι καταστροφές έγιναν μόνες τους!

Ο οπαδοί του ΠΑΟΚ τα έκαναν λίμπα έξω από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων αλλά η ομάδα της συμπρωτεύουσας απολογήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, για επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες ή φθορές ξένης περιουσίας.

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κάτι δεν είδε καλά στη δίωξη που κατέθεσε και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο και όχι με αφαίρεση τριών βαθμών, όπως θα ήταν το σωστό με βάση όλα αυτά που έγιναν.

Η απόφαση αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι την Τετάρτη από το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η εξυγίανση και ο οπλοφόρος Ιβάν Σαββίδης

Πέντε ώρες διήρκεσε την προηγούμενη Παρασκευή, η απολογία του ΠΑΟΚ στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League για την τρομοκρατία και τα αίσχη που έγιναν πριν από μία εβδομάδα, στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα του «δικέφαλου» με την ΑΕΚ.

Ένα παιχνίδι που διεκόπη από τον Γιώργο Κομίνη μετά τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για γκολ που ακυρώθηκε στην εκπνοή του αγώνα ως οφσάιντ.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στη θήκη του για να διαμαρτυρηθεί, ο δε Λούμπος Μίχελ, τεχνικός διευθυντής, απείλησε τον διαιτητή Κομίνη, λέγοντας του «you are finished today». Αυτές είναι εικόνες εξυγίανσης.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, ως υπαίτιος για τη διακοπή, και με εξοντωτικές ποινές που ξεκινάνε από αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών, αφαίρεση βαθμών και μπορεί να φτάσουν μέχρι και με υποβιβασμό. Την έκταση των ποινών την αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο με βάση τη βαρύτητα του παραπτώματος

Η απόφαση δεν αναμένεται να εκδοθεί πριν την Τετάρτη, ίσως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αφού πρώτα οι δύο ομάδες πάρουν στα χέρια τους και τοποθετηθούν στις απαντήσεις που αναμένεται να δώσει (;) εγγράφως ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης.

Η κυβέρνηση πάντως, διέκοψε το πρωτάθλημα και απαιτεί δεσμεύσεις από τις ομάδες της Super League.