Τον Ιούνιο του 2017 η Λίβερπουλ αποφασίζει να «ξηλωθεί» για τα καλά βγάζοντας από τα ταμεία της 42 εκατ. λίρες. Στο τέλος της φετινής σεζόν θα αναγκαστεί βέβαια να βγάλει ακόμα οκτώ εκατομμύρια. Χαλάλι του λένε όλοι πλέον στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας. Ώρα για τις συστάσεις καθώς ο κύριος για τον οποίο η Λίβερπουλ δαπάνησε 50 εκατ. λίρες είναι ο μίστερ γκολ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Μοχάμεντ Σαλάχ.

Το απόλυτο φαινόμενο των «κόκκινων», ο παίκτης που έχει βαλθεί να τρελάνει φέτος όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Αγγλία. Οι «ρεντς» προχώρησαν όπως προαναφέραμε το περασμένο καλοκαίρι, σε μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Αιγύπτιος σέντερ φορ είναι πλέον μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Λίβερπουλ. Κι όταν η αγγλική ομάδα ανακοίνωνε την συμφωνία με την Ρόμα, υπήρξαν αρκετοί επικριτές.

Βλέπετε, το πέρασμα του Αφρικανού από την Τσέλσι δεν ήταν επιτυχημένο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ότι η Λίβερπουλ πετάει στα σκουπίδια 50 εκατ. λίρες. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που η μεγάλη αγγλική ομάδα θα έδινε λεφτά για το τίποτα. Έλα όμως που το χρυσάφι του Νείλου είναι πλέον στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ και ο Σαλάχ έχει κάθε λόγο να απολαμβάνει τον προσωπικό του θρίαμβο.

Ο διεθνής στράικερ των «κόκκινων» πέτυχε τέσσερα γκολ στο χθεσινό παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Γουότφορντ, με την ομάδα του λιμανιού να φτάνει σε μια πολύ εύκολη νίκη με 5-0. Οι επιδόσεις του Σαλάχ είναι εντυπωσιακές και όλα δείχνουν ότι ο Αιγύπτιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ την φετινή περίοδο. Ο Σαλάχ έχει πετύχει μέχρι στιγμής 28 γκολ και ο δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ, Χάρι Κέιν που έχει πετύχει 24, είναι τραυματίας και δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ο διεθνής σέντερ φορ της Λίβερπουλ πετυχαίνει ένα γκολ ανά 85 λεπτά παιχνιδιού (με βάση το χρόνο συμμετοχής του στο φετινό πρωτάθλημα) κι αυτό είναι εντυπωσιακό, ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σ’ ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ έχει να δώσει εφτά ακόμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα κι αν ο Αιγύπτιος στράικερ συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τα 35 γκολ. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το περασμένο καλοκαίρι ότι ο 26χρονος επιθετικός θα έκανε πάρτι στην Αγγλία; Μάλλον κανείς. Ο Σαλάχ όμως φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες, εκπλήσσοντας ίσως και τον ίδιο του τον εαυτό με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Μιας και αναφερθήκαμε όμως στα 28 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής ο Αφρικανός επιθετικός, θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σε μια ακόμα εξαιρετική επίδοση του σέντερ φορ της Λίβερπουλ. Ο Σαλάχ έχει δώσει μέχρι στιγμής εννιά ασίστ δείγμα και αυτό της ικανότητας του διεθνούς στράικερ να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ξεκίνησε την καριέρα του σαν αριστερός μπακ. Το όνειρο του όμως ήταν πάντα η θέση στην κορυφή της επίθεσης. Κατάφερε να το πετύχει και τώρα κοιτάζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ο Σαλάχ οδήγησε την Αίγυπτο στο Μουντιάλ του καλοκαιριού που θα γίνει στην Ρωσία και στην πατρίδα του είναι ήρωας. Είναι μύθος. Μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κάποιος από γκράφιτι σε φτωχογειτονιές του Καΐρου αλλά και από τα μπλουζάκια με το πρόσωπο του Αιγύπτιου στράικερ. Παντού υπάρχει ο διεθνής σέντερ φορ της Λίβερπουλ, ο οποίος περιμένει πως και πως την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το καλοκαίρι θα είναι «θερμό» για τον 26χρονο επιθετικό αλλά και για την Λίβερπουλ. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως στα…πόδια των «κόκκινων» θα στρωθούν τεράστια ποσά για τον διεθνή άσο της αγγλικής ομάδας. Είναι πλέον θέμα της Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ θα γίνει Κουτίνιο ή αν θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο Άνφιλντ.