Ο αθλητικός δικαστής της Super Leaguε έδωσε διορία 48 ωρών για κατάθεση υπομνήματος στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μετά από την μαραθώνια εκδίκαση της υπόθεσης διακοπής του αγώνα στην Τούμπα μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο χρόνος θα ξεκινήσει από τη στιγμή κατά την οποία το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής, λάβει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν στον διαιτητή του μεταξύ τους ντέρμπι Γιώργου Κομίνη, από τον οποίο ζητήθηκε να τοποθετηθεί εγγράφως επί της ενστάσεως του ΠΑΟΚ εντός 48 ωρών.

Ολα όσα έγιναν στη δίκη

Για πέντε ώρες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στην υπόθεση του αγώνα της Τούμπας που δεν τελείωσε ποτέ κατά την εκδίκαση της από τον αθλητικό δικαστή. Στην μαραθώνια εκδίκαση και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματα τους με την απουσία όμως του Κομίνη να είναι αυτή που δεν επιτρέπει να βγει ουσιαστικό συμπέρασμα.

Ο Κομίνης όμως είναι αυτός που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση η οποία δεν πρόκειται να γίνει γνωστή μέχρι την Τετάρτη. Και αυτό γιατί ο αθλητικός δικαστής σε μια απο τις διακοπές της εκδίκασης επικοινώνησε με e-mail με τον Κομίνη και του ζήτησε να εξεταστεί την Δευτέρα με τον διαιτητή να απαντά πως μπορεί με υπόμνημα να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστή.

Αυτό θα γίνει μέχρι την Δευτέρα με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να ζητουν και να παίρνουν 48ωρη προθεσμία απο την στιγμή που θα σταλεί το υπόμνημα του Κομίνη για να το εξετάσουν. Για αυτό και μέχρι την Τετάρτη δεν θα έχουμε την πρωτόδικη απόφαση του ντέρμπι της Τούμπας.

Η απόφαση βεβαίως του Καποδίστρια να επικοινωνήσει ακόμη και κατά την διάρκεια της εκδίκασης με τον Κομίνη για να έχει ξεκάθαρες απαντήσεις για την υπαιτιότητα της διακοπής του ντέρμπι δείχνει πως ο αθλητικός δικαστής δεν πείστηκε ουσιαστικά απο καμία απο τις δύο ομάδες. Και συνάμα πως το φύλλο αγώνα δεν τον καλύπτει στο 100% για να μπορέσει να βγάλει απόφαση.

Το θέμα της υπαιτιότητας λοιπόν θα ξεκαθαρίσει απο τις απαντήσεις του Κομίνη, για την εισβολή όμως του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στη θήκη υπήρξε παραδοχή και απο τον ΠΑΟΚ που προσπάθησε να το δικαιολογήσει στην αγανάκτηση του για την διαιτητική απόφαση συμπληρώνοντας πως δεν είχε σκοπό να απειλήσει…

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στην εκδίκαση:

Πρόεδρος: «Ποιες ήταν οι ενέργειες, πώς κινήθηκε ο διαιτητής και ο βοηθός, διαδικαστικά πάντα».

«Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, ότι είναι γκολ. Στη συνέχεια υπάρχει μία επικοινωνία με τον βοηθό κύριο Ποντίκη. Αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε ότι ήταν οφσάιντ. Ο Ποντίκης του είπε να πάει κοντά του και μετά από κουβέντα 2-3 λεπτών, του λέει στο αυτί κάτι ο κύριος Ποντίκης και ο διαιτητής λέει οφσάιντ», κατέθεσε ο Βασίλης Δημητριάδης, με την πλευρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται.

Πρόεδρος: «Υπέπεσε στην αντίληψη σας ότι ήταν 4 άτομα στο ταρτάν»;

Δημητριάδης: «Δεν μπορούσα να το δω».

Πρόεδρος: «Μετά τι συνέβη»;

Δημητριάδης: «Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες. Αφού δείχνει οφσάιντ, πάει στη σέντρα, πάλι με τον Ποντίκη, ο Κομίνης, φωνάζει τους δύο αρχηγούς ότι το γκολ είναι οφσάιντ».

Πρόεδρος: «Για το συμβάν με τον κύριο Σαββίδη»;

Δημητριάδης: «Ο Κομίνης, δύο φορές είπε ότι είναι οφσάιντ. Εν συνεχεία εκεί που υπάρχει η ένταση, στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης, Ο Μαουρίτσιο του είπε κάτι, προφανώς τι έδειξε ο διαιτητής».

Δημητριάδης: «Μπήκε με συνοδεία 6-8 ατόμων και έκανε κίνηση στην ομάδα να φύγει η ομάδα. Προφανώς ήταν άτομα της προσωπικής του ασφάλειας. Δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνα. Έκανε μία χειρονομία ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει. Προσέγγισε στα 2-3 μέτρα τον διαιτητή, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι».

Δημητριάδης : «Ήταν εκνευρισμένος ο κύριος Σαββίδης, δεν τον απέτρεψε κάποιος Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μόνο του έκανες κίνηση να μην φύγει η ομάδα».

Πρόεδρος: «Εκφόβισε τους παρισταμένους»;

Δημητριάδης: «Όταν πήγες να φύγει, έκανε μία στροφή αριστερά προς τον πάγκο της ΑΕΚ, μαινόμενος, με επιθετικές διαθέσεις. Να πάει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει; Δεν ξέρω»

Πρόεδρος: «Είδατε το όπλο»;

Δημητριάδης: «Το είδα όταν γύρισε προς τον πάγκο της ομάδας. Ήταν σε κατάσταση έκρυθμη».

Πρόεδρος: «Με ποιον σκοπό πήγε; Για να φοβίσει»;

Δημητριάδης: «Προσέγγισε τον πάγκο της ομάδας μας, πάει να βγει και γυρίζει. Την πρώτη φορά φορούσε μπουφάν, τη δεύτερη όχι. Ήρθε και με απώθησε βίαια. Του είπα “γιατί σε μένα, είναι οφσάιντ”. Μου είπε κάτι αλλά δεν κατάλαβα».

Πρόεδρος: «Το όπλο τότε το αντιληφθήκατε»;

Δημητριάδης: «Όταν γύρισε».

Πρόεδρος: «Σας το προέτεινε»;

Δημητριάδης: «Όχι, δεν το προέτεινε, ούτε το έβγαλε από τη θήκη».

Πρόεδρος: «Είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι με το όπλο»;

Δημητριάδης: «Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τη δεύτερη φορά δεν είχε το μπουφάν. Προφανώς ήθελε να φανεί το όπλο; Δεν μπορώ να σκεφτώ».

Πρόεδρος: «Το έβγαλε για να προκαλέσει τρόπο και ανησυχία;».

Δημητριάδης: «Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική και ειδικά για τους παίκτες».

Πρόεδρος: Η εικόνα του όπλου δηλαδή…».

Δημητριάδης: «Προφανώς, μας προκάλεσε σοκ, φοβηθήκαμε».

Πρόεδρος: «Σας χώρισε κάποιος;».

Δημητριάδης: «Τον τράβηξαν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του».

Πρόεδρος: «Απειλήθηκε κάποιος»;

Δημητριάδης: «Η αποστολή τρομοκρατήθηκε και μόνο που είδε το όπλο. Βγήκε μετά από πέντε λεπτά με τη συνοδεία του. Δεν ξέρω αν έφυγε από το γήπεδο».

Πρόεδρος: «Με τον Μίχελ, τι έγινε»;

Δημητριάδης: «Όταν μπήκε ο Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πάει στον διαιτητή, τον προσπέρασε ο Μίχελ και του είπε κάτι στο αυτί. Από ότι είδα στο φύλλο αγώνα, του είπε ότι σήμερα τελείωσες. Μετά αποχωρεί ο Σαββίδης και ο διαιτητής Κομίνης λέει στους βοηθούς του να πάνε στα αποδυτήρια. Η μέριμνά μας ήταν να είναι η αποστολή ασφαλής, συγκεντρωθήκαμε στον πάγκο. Πέντε λεπτά μετά την αποχώρηση του διαιτητή, αποχωρήσαμε κι εμείς».

Πρόεδρος: «Η συμπεριφορά των οπαδών ποια ήταν»;

Δημητριάδης: «Διαμαρτυρίες με φωνές. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια άλλη ενέργεια. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και μετά οι παίκτες του ΠΑΟΚ».

Πρόεδρος: «Ο παρατηρητής λέει ότι έμειναν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του ΠΑΟΚ».

Πρόεδρος: «Το έπιανε το όπλο του ο Σαββίδης»; Δημητριάδης: «Όταν με απώθησε βίαια, δεν είδα κάτι τέτοιο».

Δημητριάδης: «Οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, κάποιοι που το είδαν στον πάγκο, το είπαν στους άλλους. Αυτό έφερε αναστάτωση και τηλεφωνήματα από δικούς τους ανθρώπους που τους ρωτούσαν αν ήταν καλά. Υπήρχε αναμονή για το τι θα γίνει. Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Λυσάνδρου και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Εγώ, δεν ήμουν μέσα. Εγώ ασχολήθηκα με το να είναι ασφαλείς οι παίκτες. Και μέσα στα αποδυτήρια υπήρχε αναβρασμός, έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης».

Πρόεδρος: «Τι ενημέρωση είχατε»;

Δημητριάδης: «Ο κύριος Λυσάνδρου μας είπε ότι περιμένουμε την απόφαση του διαιτητή. Εμείς περιμέναμε τι θα αποφασίσει. Ότι μας πει ο διαιτητής».

Πρόεδρος: «Για το γκολ»; Δημητριάδης: «Ότι μας πει ο διαιτητής».

Πρόεδρος: «Δεν είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας; Σας είπε να βγείτε έξω;».

Δημητριάδης: «Μας είπε ότι διακόπτω τον αγώνα για όλα αυτά που έγιναν».

Πρόεδρος: «Εσείς είπατε ότι ήσασταν πρόθυμοι να βγείτε;» Δημητριάδης: «Εμείς περιμέναμε την απόφαση».

Πρόεδρος: «Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, δηλώστε αδυναμία λόγω ανασφάλειας».

Δημητριάδης: «Όλα τα μέλη ήταν τρομοκρατημένα».

Πρόεδρος: «Απείλησε κάποιον; Τι φοβηθήκατε»;

Δημητριάδης: «Κύριε πρόεδρε, είναι σοκαριστικό. Όταν είδαμε το όπλο και μετά μιλούσαμε μεταξύ μας και κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες, υπήρχε φόβος. Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν και οι παίκτες είδαν το όπλο και σε εικόνα».

Πρόεδρος: «Είχατε κάποια ενόχληση»;

Δημητριάδης: «Δεν φύγαμε από τον αγωνιστικό χώρο πριν τον διαιτητή. Αν θέλαμε να διακοπεί, θα φεύγαμε με το που μπήκε ο Σαββίδης με το όπλο. Εμείς φύγαμε μετά τον διαιτητή και όχι πριν. Είναι η πρώτη φορά, τόσα χρόνια στο γήπεδο, που είδα όπλο μέσα σε αυτό».

Ρίζου: «Έκανε κρύο στο γήπεδο»;

Δημητριάδης: «Ναι».

Ρίζου; «Το έβγαλε τυχαία το μπουφάν»;

Δημητριάδης: «Προφανώς όχι γιατί ζεσταινόταν».

Πρόεδρος: «Γιατί το έβγαλε το μπουφάν»;

Δημητριάδης: «Προφανώς για να φανεί το όπλο».

Πρόεδρος: «Από την βίαιη απώθηση, τρομάξατε»; Δημητριάδης: «Δεν θα φοβηθώ»;

Ρίζου: «Ποιος ήταν ο λόγος που δεν αντιδράσατε»; Δημητριάδης: «Δεν γνωρίζαμε αν είχε φύγει ο Σαββίδης από το γήπεδο».

Πρόεδρος: «Είχατε πρόσβαση στα ΜΜΕ όμως». Δημητριάδης: «Δεν τον είδαμε μέσα στα αποδυτήρια».

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ δεν αρνούνται την ύπαρξη του όπλου.

Ρίζου: «Παρενέβησαν οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν ή για να του κάνουν σύσταση;» Δημητριάδης: «Όχι, δεν τον πλησίασε κανείς. Ο διαιτητής από την στιγμή που μπήκε στα αποδυτήρια, δεν βγήκε από το δωματιάκι του».

Ερωτήσεις από πλευράς ΠΑΟΚ προς τον Βασίλη Δημητριάδη.

Μαυρομμάτης: «Γυρνάει πίσω ο Σαββίδης αφού σας απώθησε και είδατε το όπλο»;

Δημητριάδης: «Μόλις γύρισε, είδα το όπλο».

Μαυρομμάτης: «Η αντίδραση σας, ποια ήταν»; Δημητριάδης: «Η αντίδραση μου ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο».

Μαυρομμάτης: «Γιατί δεν φωνάξατε αστυνομία, να πείτε ότι έχει όπλο»; Δημητριάδης: «Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο, γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ κατέθεσε το βίντεο της NOVA.

Μαυρομμάτης: «Από το βίντεο, δεν προκύπτει εικόνα τρομαγμένου». Δημητριάδης: «Έπρεπε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου για να μην πανικοβάλλω τους παίκτες μου».

Μαυρομμάτης: «Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είδαν το όπλο». Δημητριάδης: «Μην το λέτε αυτό».

Μαυρομμάτης: «Στα αποδυτήρια είσαστε τρομοκρατημένοι; Ζητάω κύριε πρόεδρε να δείτε τις κάμερες. Φαίνεται ότι δεν είχαν κανένα θέμα, είδαμε πως ήταν. Ζητάμε να δείτε τις κάμερες».

Πρόεδρος: «Το δικαστήριο επιφυλάσσεται με την έκδοση της απόφασής του να απαντήσει και στο συγκεκριμένο αίτημα».

Μαυρομμάτης: «Είδατε μετά ξανά τον Σαββίδη»; Δημητριάδης: «Όχι».

Μαυρομμάτης: «Για αυτό ζητάμε κύριε πρόεδρε να καταθέσει ο κύριος Κομίνης».

Μπίρδας: «Στα αποδυτήρια αφήσατε τους παίκτες σας να μιλήσουν στα κινητά»; Δημητριάδης: «Το κινητό πλέον έχει γίνει προέκταση των χεριών. Τι να απαγορεύσω; Ήταν δύο ώρες μέσα στα αποδυτήρια». Δημητριάδης: «Το σοκ ήταν η εισβολή, οι άνθρωποι που ήταν μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και το όπλο του».

Μπίρδας: «Με ποια πράξη τρομοκρατηθήκατε»;

Πρόεδρος: «Ποια είναι η απειλητική του συμπεριφορά»; Δημητριάδης: «Όταν μπαίνει μέσα με συνοδεία ατόμων και έρχεται προς τα πάνω σου και σε απωθεί, δεν είναι απειλή»;

Μπίρδας: «Ρωτήσατε μετά αν έφυγε»; Δημητριάδης: «Όχι δεν ρώτησα, δεν με ενδιέφερε».

Μπίρδας: «Με τον Μίχελ τι είδατε»; Δημητριάδης: «Είδα ότι του είπε κάτι στο αυτί και είδα ότι έκανε μια ενέργεια».

Πρόεδρος: «Τι καταλάβατε από την ενέργεια»; Δημητριάδης: «Μπορεί να του είπε ότι τελείωσες σήμερα από τη διαιτησία ή γενικά, δεν ξέρω του τι είπε».

Μπίρδας: «Είπε κάτι ο Σαββίδης στον διαιτητή»; Πρόεδρος: «Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνα».

Μπίρδας: «Πότε ενημερωθήκατε ότι το γκολ μέτρησε»;

Δημητριάδης: «Όταν φύγαμε μας είπε δύο φορές ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Μετά μας ενημέρωσε ο κύριος Λυσάνδρου που ήταν στα αποδυτήρια ότι το γκολ θα μετρήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω αν βγήκε μετά από τα αποδυτήρια. Εμάς δεν μας είπαν να βγούμε. Δεν ξέρω αν βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ».

Σημαιοφορίδης: «Λέτε ότι οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν και από τους συνοδούς»;

Δημητριάδης: «Οι συνοδοί δεν είδα να χτυπούν. Αυτοί που ήρθαν πίσω από εμένα, δεν με πείραξαν. Ένας που ήταν από πίσω, προσπάθησε να κρατήσει τον Σαββίδη. Οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, τους συνοδούς και από το όπλο».

Γκαγκάτσης: «Δεν πήγατε καμία στιγμή μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών»;

Δημητριάδης: «Ήμουν ακριβώς απ’ έξω».

Γκαγκάτσης: «Στην πόρτα που ήσασταν, είπατε κάτι για την οικογένεια Κομίνη»;

Δημητριάδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Δεν ρωτήσατε τον κύριο Κομίνη αν θα μπει»; Δημητριάδης: «Όχι».

Γκαγκάτσης: «Ακούστηκε κάποιο σφύριγμα για να μπείτε μέσα». Δημητριάδης: «Όχι».

Μικρή διακοπή.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Δημητριάδης έχει κληθεί μάρτυρας, από το δικαστήριο, επειδή στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για βίαιη επίθεση του Ιβάν Σαββίδη στο πρόσωπο του.

Κατέθεσε ο προϊστάμενος σε θέματα ασφαλείας του ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης.

«Τα πάντα ήταν ήρεμα, μέχρι εκείνη την ώρα δεν έγινε τίποτα. Μετά τη στιγμή του γκολ ενώ στην αρχή οδηγήθηκε στην σέντρα και ο διαιτητής και ο βοηθός. Οι πάντες και τα πάντα κατάλαβαν ότι τι μέτρησε». «Μετά είδαμε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του διαιτητή. Υπήρχαν διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής δεν ήξερε τι να σφυρίξει και από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε». «Μετά είδαμε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του διαιτητή. Υπήρχαν διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής δεν ήξερε τι να σφυρίξει και από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε». «Μετά υπήρχε η λογική αγανάκτηση από την πλευρά του κόσμου. Σε όλο τον αγώνα ο κόσμος ήταν ευπρεπής. Μετά έγινε η είσοδος του κυρίου Σαββίδη με 2-3 άτομα. Από τη σουίτα υπάρχει πρόσβαση στα αποδυτήρια και από εκεί στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μέλη της συνοδείας του και ο αστυνομικός που έχει για την ασφάλεια του».

Πρόεδρος: «Γιατί μπήκε»;

Γεροντίδης: «Από την αγανάκτηση του, προφανώς».

Πρόεδρος: «Δικαιολογεί η αγανάκτηση την είσοδό του»;

Γεροντίδης: «Η αγανάκτησή του είναι στο μέγιστο βαθμό. Κρίνονται τα πάντα από το γκολ και βλέπει έναν διαιτητή με ήξεις αφίξεις».

Πρόεδρος: «Μπήκε να διαμαρτυρηθεί»;

Γεροντίδης: «Προτρέπει τους παίκτες να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Προσπαθεί να απομακρύνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προσέγγιση στον διαιτητή. Ήταν πολύ μακριά, στα 15-20 μέτρα».

Πρόεδρος: «Για τον Μίχελ»;

Γεροντίδης: «Δεν ξέρω τι του είπε, χειρονομία μπορεί να ήταν στη φάση της κινήσεως του χεριού του. Μετά έφυγε από εκεί. Δεν πρόσεξα τι έγινε, αλλά πιστεύω ότι έφυγε. Δεν είδα τι έκανε ο Μίχελ με τον ρεπόρτερ της ΝOVA. Ο Σαββίδης πρέπει να προκλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Άκουσα κάποιες φωνές από τον πάγκο της ΑΕΚ».

Γεροντίδης: «Κατευθύνθηκαν 5-6 προς τον πάγκο της ΑΕΚ, ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ εκεί, διάφοροι παράγοντες. Υπήρχαν αποδοκιμασίες από τον πάγκο της ΑΕΚ. Απ’ ότι ξέρω δεν τους είπε τίποτα. Κάποια στιγμή κινήθηκε προς τα αποδυτήρια αλλά βγήκε έξω. Δεν είδα πουθενά βίαιη απώθηση».

Πρόεδρος: «Τη δεύτερη φορά φορούσε το μπουφάν του»; Γεροντίδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Είχε όπλο»; Γεροντίδης: «Ναι, στη θήκη. Αγανάκτησε και έβγαλε το μπουφάν του. Ήταν σε υπερένταση».

Πρόεδρος: «Είχε άλλο σκοπό»; Γεροντίδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Γιατί έφερε το όπλο εντός του γηπέδου»; Γεροντίδης: «Δεν φέρει όπλο συνήθως μαζί του. Μπορεί να το είχε από κεκτημένη ταχύτητα. Έχει απειληθεί, για αυτό έχει όπλο».

Πρόεδρος: «Γνωρίζετε από ποιον»; Γεροντίδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Μέσα στην Τούμπα και γενικά στα γήπεδα, που απαγορεύεται, γιατί το έφερε»;

Γεροντίδης: «Προφανώς κι εκείνος δεν κατάλαβε ότι το είχε πάνω του. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τρόπος και ανησυχία. Η αστυνομία δεν αναφέρει τίποτα για όπλο. Κανένας μας δεν ήξερε ότι ο Σαββίδης έφερε όπλο. Κανένας δεν κατάλαβε τι έκανε στα αποδυτήρια ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο για αρκετό χρόνο, κανένα 10λεπτο, μισή ώρα. Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν ήρεμη. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Ο Κομίνης σε κάποια φάση βγήκε και σφύριξε για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρω γιατί δεν βγήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ήδη έξω».

Πρόεδρος: «Η ΑΕΚ ποιον λόγο επικαλέστηκε»;

Γεροντίδης: «Δεν ξέρω. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια ήταν υποδειγματικός και μετά που έληξε το ματς. Δεν έγινε τίποτα».

Μαυρομμάτης: «Είδατε τρομοκρατημένους τους παίκτες της ΑΕΚ»;

Γεροντίδης: «Όχι, ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Κανένας τρόμος. Όταν βγήκε ο Στυλιαράς δεν υπήρχε κίνδυνος για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είχαν αποχωρήσει όλοι, είχαν μείνει μόνο 200 άτομα».

Μπίρδας: «Η ΑΕΚ αν δεν μάθαινε ότι έγινε το 1-0, θα έβγαινε»;

Γεροντίδης: «Πιστεύω ότι ναι, το άκουσα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στις διαπραγματεύσεις που γινόντουσαν».

Ρίζου: «Οι αστυνομικοί επιτρέπεται να φέρουν όπλα στα γήπεδα»;

Γεροντίδης: «Υπάρχει σαν πρακτική να μην όπλα στα γήπεδα αν και στις διμοιρίες 1-2 άτομα φέρουν όπλα».

Ρίζου: «Τι κάνατε μόλις είδατε τον Σαββίδη»;

Γεροντίδης: «Δεν τον απέτρεψα».

Ρίζου: «Γιατί δεν τον αποτρέψατε»;

Γεροντίδης: «Δεν τον απέτρεψα. Μπορεί να μην έκανα σωστά».

Έδειξε η δικηγόρος της ΑΕΚ φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη και άλλα 8 άτομα να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. «Γιατί δεν τους αποτρέψατε;», ρώτησε και πάλι, «ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση;», πρόσθεσε.

Γεροντίδης: «Ήταν σε ήρεμη. Για τους επίσημους συνήθως δεν γίνεται έλεγχος κατά την είσοδό τους», προσθέτει ο μάρτυρας. «Αν έχει νόμιμη άδεια, μπορεί να το φέρει στο γήπεδο, παντού, και στις κερκίδες. Παντού. Δεν ξέρω τι ώρα έφυγε από το γήπεδο ο Σαββίδης», είπε και ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο Ηλίας Γεροντίδης.

Ο πρόεδρος στη συνέχεια ζήτησε να εξεταστεί ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Πρόεδρος: «Πείτε μας τι έγινε και βασικά τι έγινε στα αποδυτήρια».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Υπήρχαν διαβουλεύσεις ενώ οι δικοί μας παίκτες πανηγύριζαν. Ο διαιτητής πάει στον βοηθό που έτρεξε προς τη σέντρα, χαρακτηριστική κίνηση ότι μετράει το γκολ και στη μέση της διαδρομής σταμάτησε. Δεν σήκωσε καμία σημαία. Ο κύριος Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αγανακτισμένος. Μπήκε να κάνει νόημα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν. Να εισέλθει δεν είχε δικαίωμα, αγανακτισμένος τους είπε να αποχωρήσουν αλλά τελικά έμειναν μετά από κινήσεις του Βιερίνια και του Βαρέλα. Ο κύριος Μίχελ πήγε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή».

Ο κύριος Καποδίστριας σημείωσε ότι ο Λούμπος Μίχελ δεν είναι σημειωμένος στο φύλλο αγώνα.

Μάκης Γκαγκάτσης: «Ήμουν στη φυσούνα, δεν άκουσα τι του είπε. Εννοούσε ότι αν άλλαζε την απόφαση ήταν τελειωμένος επαγγελματικά, γιατί η απόφαση θα ήταν λάθος. Ο κ. Μίχελ, είναι πρώην διαιτητής, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν μόνο αυτός όμως, ήταν και παράγοντες των δύο ομάδων».

Πρόεδρος: «Στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης λέει ότι ο Μίχελ του το είπε με απειλητικό ύφος».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Δεν έχει σε καμία περίπτωση απειλητικό ύφος».

Πρόεδρος: «Να μιλήσουμε για τον κύριο Σαββίδη».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Μπήκε με άτομα από τη συνοδεία του, πήγε να βγει αλλά υπήρχαν ειρωνικά χειροκροτήματα από τον πάγκο της ΑΕΚ, γι’ αυτό πήγε εκεί, για να διαμαρτυρηθεί. Δεν τους είπε κάτι, ξέρει μόνο Ρώσικα και ο μεταφραστής δεν ήταν δίπλα του. Το μπουφάν του είτε το έβγαλε, είτε βγήκε, είτε το έβγαλε από αγανάκτηση. Ο Ιωαννίδης είχε βγάλει το σακάκι του από αγανάκτηση για απόφαση διαιτητή. Δεν το έβγαλε για να κάνει επίδειξη το όπλο του. Δεν το προέτεινε το όπλο, ούτε έκανε κάποια κίνηση. Έκεινη τη στιγμή η ΑΕΚ δεν αποχώρησε αμέσως, έφυγαν οι διαιτητές και μετά από 2-3 λεπτά δεν το έχει δει κανείς το όπλο από την ΑΕΚ. Στη θέα ενός όπλου δεν αποχωρείς άμεσα. Ο διαιτητής δεν είχε πάρει την οριστική του απόφαση για το γκολ. Δεν ξέρω τι περίμενε, αν είδε βίντεο. Μας φώναξε με τον κύριο Λυσάνδρου μετά από 10 λεπτά και μας είπε ότι θα μας την ανακοινώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. “Πάμε να παίξουμε”, είπε. Η ΑΕΚ είπε ότι θέλουμε να ξέρουμε την απόφαση για το γκολ, για να αποφασίσουμε αν θα μπούμε. Είπε ότι αν μετρήσει το γκολ, δεν θα μπει μέσα».

Πρόεδρος: «Ο διαιτητής γιατί δεν το γράφει αυτό στο φύλλο αγώνα; Δεν λέει ότι αρνήθηκε η ΑΕΚ, δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει εξαιτίας της ανασφάλειας».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Για αυτό λέγαμε να έρθει να καταθέσει εδώ ο διαιτητής».

Πρόεδρος: «Η ΑΕΚ δηλώνει ανυπαίτια για τη διακοπή του αγώνα. Από που προκύπτει ο εκβιασμός»;

Μάκης Γκαγκάτσης: «Γι’ αυτό θέλουμε εδώ τον κύριο Κομίνη. Ο Κομίνης είπε μπείτε, η ΑΕΚ είπε ότι θέλουμε την απόφαση για το γκολ. Η Κομίνης είπε ότι θα την ανακοινώσει έξω, η ΑΕΚ ζητούσε την απόφαση. Ήταν μία επιλεκτική τρομοκρατία από την ΑΕΚ. Ο Κομίνης σφύριξε κι εμείς βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ ήταν ήρεμη μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες με το όπλο».

Πρόεδρος: «Λέτε ότι ήταν μια μεθόδευση της ΑΕΚ»;

Μάκης Γκαγκάτσης: «Ναι. Ο Κονέ έχει δηλώσει ότι ο διαιτητής μας είπε να βγούμε έξω. Ο Χιμένεθ είπε ότι ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε. Κάποιοι παίκτες είπαν ότι δεν είχαν δει το όπλο. Στα αποδυτήρια υπήρχαν φωνές χαράς από την ΑΕΚ, για την εξέλιξη της διακοπής. Ο Κομίνης συνέταξε μετά το φύλλο αγώνα. Είναι ανακριβές το φύλλο αγώνα. Είπε ότι θα κάνω δήλωση για την ομάδα του. Ο Κομίνης είπε ότι ξέρει τι δήλωσε ο Λυσάνδρου».

Τον λόγο έπειτα πήρε ο Μηνάς Λυσάνδρου για την ΑΕΚ.

«Με αυτά που άκουσα από τον Μάκη Γκαγκάτση σκέφτηκα να πάω να ζητήσω αύξηση από τη Γ.Σ της ΑΕΚ, αν είμαι τόσο ισχυρός και τρομοκρατώ κόσμο. Δεν άκουσα κανένα σφύριγμα από Κομίνη στα αποδυτήρια για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, ήμουν στα αποδυτήρια και έτρεξα στον Κομίνη που μου είπε ότι με έψαχνε. “Σε φώναζα και δεν ερχόσουν”. Δεν υπήρξε σφύριγμα. Έχει τοποθετηθεί τρεις φορές, η τελευταία ήταν με την επιστολή που σας έστειλε και εμμένει στο φύλλο αγώνα.

Ποτέ δεν κάλεσε τις ομάδες, ποτέ δεν τις κάλεσε να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Τον κύριο Γκαγκάτση εγώ δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών στον αγωνιστικό χώρο. Με τον κύριο Σαραϊδάρη πήγα στα αποδυτήρια και μετά είδα τον Μάκη Γκαγκάτση. Ειπώθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν φέρει πάντα όπλο μαζί του άρα επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να έχει όπλο. Συγκεντρώσαμε τους παίκτες στον πάγκο, αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα που μας καταλογίζουν.

Μόλις έκανε νόημα ο Κομίνης, είπα στους παίκτες να μπουν μέσα. Εκτελούσαμε τις οδηγίες του διαιτητή. Στα αποδυτήρια υπήρχε μεγάλη αναστάτωση. Κάποιος φοβήθηκε περισσότερο, κάποιος ενδεχομένως καθόλου. Η πλειοψηφία όμως είχε τρομοκρατηθεί, ένιωθε ανασφάλεια. Δεν μιλάμε για κοινωνική εκδήλωση αλλά μία αθλητική δραστηριότητα. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συζητώντας; με τον διαιτητή και τον κύριο Γκαγκάτση. Η τελευταία απόφαση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Είναι απόλυτα λογικό να μπουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια διαμαρτυρόμενοι.

Συμμετείχα σε μία συζήτηση στα αποδυτήρια. Ρώτησα τον Κομίνη σε τι κατάσταση ήταν. Δεν θα απαντήσω για λογαριασμό του, θα πω αυτό μόνο. Είπα ότι ήταν καθαρά θέμα ασφάλειας. Του είπα ότι “αν εσείς έχετε αμφιβολίες, εμένα με ανησυχεί κάτι άλλο υπό το πρίσμα της ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει να πει ότι είναι 1-0 το σκορ γιατί αλλιώς θα έμπαιναν μέσα”. Δεν έγινε κάποια συζήτηση που να αφορά το αποτέλεσμα, έγινε για το αν υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για τη συνέχιση του αγώνα.

Η ψυχολογική κατάσταση της ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Εμείς το θέσαμε στον κύριο Κομίνη προς αξιολόγηση, δεν ήταν άρνηση. Το να τραβάμε από τα μαλλιά πράγματα για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, δεν είναι καλό. Έχουμε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μπήκε ο ιδιοκτήτης συνοδευόμενος και με όπλο. Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη. Αυτό ήταν σοκαριστικό, αν δεν ήταν δεν θα ήταν πρωτοσέλιδο στην Ευρώπη. Σας προσκομίζουμε 17 πρωτοσέλιδα».

Ο κ. Λυσάνδρου επικαλέστηκε αμέσως μετά, την απόφαση της ECA για την αποβολή του ΠΑΟΚ από τα μητρώα της. Ακόμη, επικαλέστηκε την απόφαση του κυρίου Βασιλειάδη μετά από συνάντηση με τον Τσίπρα. «Αυτή η απόφαση ονοματίζει το περιστατικό και τον κύριο Σαββίδη… Είναι ποτέ δυνατόν να αποτελεί λόγο ακύρωσης ενός πρωταθλήματος και όχι ενός αγώνα;», αναρωτήθηκε.

Ο Πρωθυπουργός δεν περίμενε ούτε τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα το ίδιο βράδυ και τον ανέβαλε και αυτόν… «Ήταν τόσο ακαριαία η απόφαση κι εμείς συζητάμε αν έχει άδεια οπλοφορίας ο Σαββίδης».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Αυτός ο ψυχολογικός και συναισθηματικός εκβιασμός δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει. Υπάρχουν άλλες πέντε αγωνιστικές. Έχουμε ένα ιδιοκτήτη που μπήκε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο. Είναι τόσο ισχυρό που έχει καλύψει την επίθεση του Λούμπος Μίχελ. Η ΑΕΚ αποχώρησε από το γήπεδο μετά από οδηγία. Ο Δημητριάδης δεν έπεσε κάτω από το σπρώξιμο, ούτε έπεσε κάποιος κάτω και είπε ζαλίζομαι. Η ΑΕΚ, είπε την κατάσταση, για να αξιολογήσει την κατάσταση ο κύριος Κομίνης και την έγραψε στο φύλλο αγώνα που δεν χωράει ανταπόδειξης».

«Κύριε πρόεδρε σείστηκε όχι όλη η Ελλάδα αλλά όλη η υφήλιος», αναφέρει η Ελευθερία Ρίζου δικηγόρος της ΑΕΚ. «Ο διαιτητής υπήρξε θύμα απειλής από τον κύριο Σαββίδη».

Ρίζου: «Η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ ότι ανεξήγητα μπήκε ο Κομίνης στα αποδυτήρια, είναι ασέβεια. Ο κύριος Κομίνης ενώ είχε πει δύο φορές ότι το γκολ είναι οφσάιντ, όταν πήγε στα αποδυτήρια, κατακύρωσε το γκολ στον ΠΑΟΚ. Μας δείχνει ότι ήταν σε μία κατάσταση στην οποία δεν θα έπρεπε να έχει βρεθεί. Ο Μίχελ του είπε “είσαι τελειωμένος”.

Αντιλαμβάνεστε σε τι κατάσταση θα βρέθηκε. Υπάρχει άνθρωπος που θα πει ότι δεν έκανε καλά η ΑΕΚ, αφού ακολούθησε τον διαιτητή; Νομίμως ακολούθησε τον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται γιατί απαιτεί ο φόβος και η τρομοκρατία να διαρκεί όσο συμφέρει τον ΠΑΟΚ. Πού ήταν η αστυνομία; Η αστυνομία έλαμψε δια της απουσίας της και δεν μπορούσε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας. Πουθενά δεν ήταν η αστυνομία».

Η δικηγόρος της ΑΕΚ στην αγόρευση της έκανε λόγο για θρασύτητα και αλαζονεία του Ιβάν Σαββίδη. Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ αλλά ο πρόεδρος δέχεται τους χαρακτηρισμούς…

Ύστερα, ξεκίνησαν την αγόρευση τους οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ.

Μάκης Γκαγκάτσης: «Φτάσαμε στο σημείο που δεν έπρεπε να φτάσουμε. Να γίνει μία δίκη με βάση τις εικόνες. Από την Κυριακή υπάρχει ένα είδος ανθρωποφαγίας εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη, υπάρχει μία προσπάθεια εξόντωσης του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Δεν μας απασχολούν τι λένε τα κανάλια αλλά οι εκθέσεις των αξιωματούχων. Ακούσαμε ότι είναι αλαζόνας. Όταν έδινε χορηγία στη Λίγκα με 6 εκατομμύρια ήταν; Όταν έπαιρνε τη ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει στα χέρια των Τούρκων; Δεν θα γίνει Ιφιγένεια να του χρεωθούν τα πάντα.

Η ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι έφυγε ο Σαββίδης, γράφτηκε σε όλα τα site. Ο Δημητριάδης είπε ότι το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού τους. Την ώρα που μπήκε ο Κομίνης στα αποδυτήρια, δεν είχε δει το όπλο. Το δήλωσε και ο βοηθός Αλεξέας σε τοπικό site στη Μεσσηνία. Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι ο Σαββίδης, απείλησε τον Κομίνη. Ο Σαββίδης είπε συγγνώμη για την είσοδο επειδή θεώρησε ότι δεν έγινε κάτι σωστό. Δεν μπορεί να έρχεται ενάντια στα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».

Το λόγο πήρε εν συνεχεία ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης. «Δεν θα αναφερθώ στον βιασμό της προσωπικότητας του Ιβάν Σαββίδης, ούτε στην προσφορά του».

Αχιλλέας Μαυρομμάτης: «Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε ποτέ σε θέματα εμπρησμών και ξυλοδαρμών. Οργάνωση αγώνα και συμπεριφορά φιλάθλων ήταν εξαιρετικά. O ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε θέματα. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ, ούτε ο τερματοφύλακας. Η πρώτη διαμαρτυρία έγινε από το Νίκο Λυμπερόπουλο που φώναξε έναν παίκτη και μετά πήγαν όλοι στον διαιτητή και διαμαρτυρήθηκαν. Ο Σαββίδης είναι πρόεδρος της ομάδας. Όφειλε να συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. Το κατηγορητήριο μιλάει για βίαιη είσοδο. Μπήκε μέσα περπατώντας και είπε “πάμε να φύγουμε”. Σωστά του είπε ο Βιεϊρίνια “όχι πρόεδρε”. Φεύγοντας προφανώς κάτι ακούει, κάτι γίνεται και αλλάζει κατεύθυνση. Όταν προκληθεί δεν είναι ανθρώπινο να κινηθεί προς τα εκεί. Δεν υπήρχε σκέψη να χρησιμοποιήσει το όπλο. Ήταν εκνευρισμένος και έβγαλε το μπουφάν, σωστό ήταν το παράδειγμα του Γιάννη Ιωαννίδη και κινήθηκε χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. αμέσως τον πήραν οι άνθρωποι της ασφάλειας του».

Παρέμβαση Λυσάνδρου: «Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, είπα ότι ακολουθήσαμε οδηγία του διαιτητή».

Μαυρομμάτης: «Δεν αναφέρει πουθενά ότι η διακοπή έγινε λόγω του όπλου. θα μπορούσε να ηρεμήσει η κατάσταση και να μπουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό γίνεται. Ο Δημητριάδης συζητάει ήρεμα μετά την αποχώρηση Σαββίδη, δεν είχε τρομοκρατηθεί. Βγήκε η φωτογραφία, την είδε η ΑΕΚ και πάτησε εκεί για να ζητήσει την διακοπή του αγώνα, μιλάμε για μεθόδευση».

«Γιατί δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα;», ολοκλήρωσε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Ο ΠΑΟΚ προσκόμισε την άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη. «Δεν αναφέρει πουθενά η άδεια πάνω, το νόμο περί όπλων. Μόνο σε αεροδρόμια δεν μπορεί να το έχει», λένε.

Σειρά πήρε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

«Έχουμε έναν ισχυρισμό ύπαρξης φόβου και τρόμου. Το δηλώνει η ΑΕΚ. Αυτό τον φόβο και τον τρόμο τον διαπιστώνει ο Κομίνης; Δεν διαπιστώνει τίποτα. “Μου το είπαν” λέει. Και λέω εγώ, ο άρχοντας του αγώνα διαπίστωσε φόβο και τρόμο; Ίσα ίσα, η ασφάλεια του αγώνα επιβεβαιώθηκε από τον Στυλιαρά και από το γεγονός ότι ο Κομίνης σφύριξε για να βγούνε πάλι έξω να παίξουν. Από που προέρχεται ο φόβος και ο τρόμος, από την όψη ενός πιστολιού; Δηλαδή ο Σαββίδης θα πυροβολούσε; Θα τρελαθούμε τελείως. Κάποιος είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγουν. Σφύριξε ο διαιτητής. Γιατί δεν βγήκε η ΑΕΚ;

Ο διαιτητής είπε να βγουν στο γήπεδο. Έχει διαπιστώσει μέσω του Στυλιάρα ότι υπάρχει ασφάλεια. Με τι δικάζουμε; Με το φύλλο αγώνα. Στο φύλλο αγώνα όμως, δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για ανασφαλείς συνθήκες. Η δήλωση για φόβο και τρόμο έχει αποδομηθεί εντελώς. Οι συνοδοί του Ιβάν Σαββίδη, τι παράνομο έκαναν; Δεν αναφέρεται πουθενά τίποτα. Τι έκαναν; Επειδή ήταν σωματώδεις; Η ΑΕΚ αυτοδιαψεύδεται; Από τη μία λένε δεν κατεβαίνουμε, από την άλλη το λένε μετά από 1.5 ώρα. Τι είδους φόβος και τρόμος είναι αυτός; Ο φόβος υπήρχε και μετά την αποχώρηση Σαββίδη; Έφυγε η αιτία του φόβου και του τρόμου.»

Τον λόγο πήρε και ο τρίτος δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας.

Ζήτησε να μην τιμωρηθεί για απειλή ο Λούμπος Μίχελ αλλά για βιαιοπραγία και να τιμωρηθεί μόνο με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο. «Απειλή στον διαιτητή από τον Σαββίδη, δεν υπάρχει σε καμία έκθεση άρα δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ για απειλή», ανέφερε. Ο ΠΑΟΚ ζητάει να τιμωρηθεί για πρόκληση επεισοδίων που έχει μόνο πρόστιμο με βάση το άρθρο 15, 4α.

Ο δικαστής εν τω μεταξύ ενημέρωσε ότι σε μια από τις διακοπές κάλεσε τον Γιώργο Κομίνη που απάντησε με δύο email. Του ζήτησαν να καταθέσει τη Δευτέρα το πρωί. «Δυστυχώς μέχρι 28/3 δεν είναι εφικτή η εμφάνιση μου, εξαιτίας οικογενειακού προβλήματος», απάντησε στο πρώτο email.

Στο δεύτερο email, ανέφερε: «Δεν μπορώ να δηλώσω με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα είναι εφικτή η παρουσία μου και το επόμενο διάστημα. Είμαι στη διάθεση σας να απαντήσω με υπόμνημα».

Πρόεδρος: «Θα του ζητηθεί εγγράφως να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως».

Ο πρόεδρος θα στείλει τις ερωτήσεις του στον Γιώργο Κομίνη και θα του ζητήσει να απαντήσει εντός 48 ωρών. Οι ομάδες ζήτησαν να λάβουν γνώση στις απαντήσεις του και να πάρουν προθεσμία. Αυτό σημαίνει ότι απόφαση πριν την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα βγει.

Πηγή: to10.gr