Πέρσι στους πρωταγωνιστές της διαδρομής για τον τίτλο. Φέτος… άφαντοι. Χαμένοι στη μετάφραση των αλλαγών της τεχνικής ηγεσίας και των συσχετισμών του ρόστερ. Εκείνων που ως εδώ δεν έχουν μεταξύ άλλων καταφέρει να εναρμονίσουν και μια από τις μεταγραφές του Γενάρη. Η σύντομη ιστορία στο μεγάλο λιμάνι με πρωταγωνιστές τον Θανάση Ανδρούτσο, τον Αντρέ Μάρτινς, τον Σεμπά αλλά και τον Ιγκόρ Σίλβα.

Οι αριθμοί ξεκάθαροι: Στις ημέρες της θητείας του Όσκαρ Γκαρθία, ο Θανάσης Ανδρούτσος μετρά μόλις 43΄αγωνιστικής δράσης. Ο Σεμπά έχει να παίξει στο πρωτάθλημα από τις 21 Γενάρη, ο Αντρέ Μάρτινς βρήκε μόλις ένα τετράλεπτο παρουσίας κόντρα στον Πανιώνιο (18/2) όταν η προηγούμενη Σούπερ Λιγκ συμμετοχή του ήταν τον Γενάρη.

Ο δε Σίλβα που ήρθε από την Τρίπολη στα μισά του δρόμου με προίκα 12 συμμετοχών στον πρώτο γύρο, δεν έχει βάλει ακόμη στον Ερυθρόλευκο λογαριασμό του, ούτε δευτερόλεπτο.

Προφανώς δεν γίνεται να παίζουν όλοι, πόσο μάλλον όταν ένας νέος προπονητής επιχειρεί να δημιουργήσει έναν δικό του στέρεεο κορμό επιλογών σε διάστημα που είναι ζητούμενα τα αποτελέσματα. Εννοείτε επίσης ότι η προσθήκη του Κέβιν Μιραλάς, η επιστροφή του Οτζίτζα Οφόε, η άνοδος του Ταχτσίδη κλπ, έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο σε αυτό τον σχηματισμό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έγιναν σημείο αναφοράς, είναι λογικό να μοιάζουν… παρκαρισμένοι στην κερκίδα. Πόσο μάλλον όταν η εικόνα δεν είναι η αναμενόμενη, από ποδοσφαιριστές που είναι «κάνω τη διαφορά», αλλά που δεν την κάνουν και όλας.

Ο Σεμπά πέρσι ήταν ο MVP με 10 ασίστ και 3 γκολ σε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ο Ανδρούτσος ήταν αποκάλυψη μαζί με τον Ρέτσο που ήδη ανήκει στη Λεβερκούζεν. Ο 20άχρονος μέσοεπιθετικός έφτασε την περίοδο 2016-17 τις 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος σε πέντε διαφορετικές θέσεις, παρότι και πέρσι οι αλλαγές προπονητών ήταν πολλές.

Ο δε Μάρτινς έφτασε τις 39 έχοντας καταλυτική συμμετοχή σε εκείνο το φοβερό σερί του Οκτώβρη όταν ο Ολυμπιακός με διαδοχικές νίκες στο Φάληρο επί της ΑΕΚ (3-0), του ΠΑΟΚ (2-1) και του Παναθηναϊκού (3-0) αλλά και τα «διπλά» σε Νέα Σμύρνη (2-0 τον Πανιώνιο) και Περιστέρι (1-0 τον Ατρόμητο) που επί της ουσίας τελείωσαν τη μάχη του τίτλου με το… καλησπέρα.

Έχει πολλούς ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός. Έχει πλούσιο υλικό στο υπάρχουν ρόστερ του. Και έχει και το δικαίωμα να «ανακατέψει» την τράπουλα ο προπονητής του, με θέα σε αυτή την τελευταία εξάδα αγώνων όπου το ζητούμενο είναι οι 18 βαθμοί και μόνον αυτοί.

Από τη στιγμή που ο Όσκαρ Γκαρθία την Κυριακή μίλησε για την ανάγκη αυτοκριτικής, προφανώς έχει κατά νου και τις επιλογές του ως εδώ. Κυρίως όμως έχει στο μυαλό του και το δικαίωμα «αλλαγών». Το ματς της Κυριακής στα Χανιά με τον Πλατανιά, θα δείξει περισσότερα…